„Deocamdată, (PDL – n.r.) nu a iniţiat nimic. Cu noi nu a vorbit nimeni. La fel ca UDMR, ne-am exprimat rezerve faţă de astfel de discuţii, care nu au la bază nimic concret. Toată discuţia nu are obiect, întâi să vedem proiectul”, a spus Ganţ.
El a adăugat că grupul minorităţilor naţionale aşteaptă o propunere concretă privind votul prin corespondenţă, arătând că acest subiect seamănă cu „ipoteticul proiect privind regionalizarea”, care nu avea nimic concret.
„Cum să mă pronunţ pe ceva ce nu cunosc? Declaraţii publice toţi auzim, aşteptăm o propunere concretă. Asta e ca ipoteticul proiect privind regionalizarea: cînd am cerut detalii, nu am primit nimic”, a precizat viceliderul minorităţilor naţionale.
BPN al PDL susţine promovarea proiectului de lege privind votul prin corespondenţă, a declarat, luni, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, arătând că vor începe negocieri cu partenerii din coaliţie, pentru ca acest proiect să fie adoptat cât mai curând în cursul acestui an.
„Mă bucur că BPN şi-a asumat oportunitatea politică a promovării acestui act normativ, urmând ca foarte rapid să se angajeze negocieri, consultări cu partenerii de coaliţie, astfel încât proiectul odată validat politic la nivelul Guvernului să fie transmis către Parlament şi adoptat pe cât posibil în cursul acestui an, astfel încât la alegerile din 2012 modalitatea alternativă de vot să se adauge celei clasice”, a spus Teodor Baconschi.
MAE a anunţat, recent, că a depus proiectul privind legea votului prin corespondenţă la Guvern pentru aprobare, în speranţa că acesta va fi adoptat de Parlament în toamnă.
Deputatul PDL William Brânză i-a propus ministrului Baconschi contopirea proiectului MAE privind legea votului prin corespondenţă cu varianta de proiect iniţată de el şi Raluca Turcan, aflată deja la Cameră, parlamentarul cerând în acest scop MAE să urgenteze trimiterea documentului la Parlament. Senatul a adoptat tacit, în 9 mai, o propunere legislativă privind introducerea votului prin corespondenţă pentru cetăţenii români aflaţi în străinătate, senatorii nereuşind să îşi exercite votul asupra proiectului în termenul regulamentar. Comisia juridică a Senatului propusese senatorilor respingerea iniţiativei legislative, având în vedere punctul de vedere al Guvernului, care a anunţat că lucrează în prezent la un proiect de lege care are acelaşi obiect de reglementare. Iniţiativa legislativă urmează să fie dezbătută de Camera Deputaţilor.