Document cu datele alegerilor prezidenţiale, publicat de PSD: Onoarea se pierde foarte uşor

Vicepreşedintele PSD, Victor Negrescu, a publicat, joi seara, un document semnat de preşedintele PNL Nicolae Ciucă şi de secretarul general Lucian Bode, cu datele convenite pentru alegerile din 2024, inclusiv alegerile prezidenţiale. Decizia publicată este din 3 martie.

888 afișări
Imaginea articolului Document cu datele alegerilor prezidenţiale, publicat de PSD: Onoarea se pierde foarte uşor

Document cu datele alegerilor prezidenţiale, publicat de PSD: Onoarea se pierde foarte uşor

„Onoarea se câştigă greu şi se pierde foarte uşor, mai ales dacă nu îţi respecţi cuvântul. Documentul ataşat dovedeşte multe despre caracter. Dacă vrem altfel de politică, trebuie ca atitudinea să fie diferită. Unii sunt preocupaţi de jocurile politice, noi am înţeles votul de încredere primit de Partidul Social Democrat la alegerile locale şi nevoia de a reprezenta cu decenţă şi seriozitate România”, scrie Victor Negrescu în mesajul care însoţeşte documentul privind calendarul alegerilor din 2024, decis în PNL.

Astfel, potrivit documentului semnat de Nicolae Ciucă şi de Lucian Bode, PNL a apribat calendarul alegerilor astfel: 9 iunie - alegeri europarlamentare şi alegeri locale, 15 septembrie - primul tur al alegerilor prezidenţiale, 29 septembrie - al doilea tur al alegerilor prezindenţiale, 8 decembrie - alegeri parlamentare.

Decizia este din data de 3 martie 2024.

Anterior, prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a postat acelaşi document şi se întreabă „ce era legal pe 3 martie şi a devenit ilegal pe 27 iunie la PNL”.

„Poate trebuie să înţelegem că onoarea nu este numai pe panouri, onoarea este şi în discuţiile coaliţiei”, a spus premierul Marcel Ciolacu, cu referire la negocierile privind stabilirea datei alegerilor prezidenţiale.

Liderul PSD Marcel Ciolacu susţine că PNL doreşte „să schimbe regulile jocurilui”.

„Nu am stabilit încă să avem o şedinţa de coaliţie. Este evident că PNL doreşte să schimbe regulile jocului. Dacă decizia lor rămâne aceeaşi nu are rost să facem o şedinţă de coaliţie. Abordarea mea de preşedinte al PSD este una foarte clară: dânşii nu şi-au ţinut cuvântul dat. Poate trebuie să înţelegem că onoarea nu este numai pe panouri, onoarea este şi în discuţiile coaliţiei”, a spus joi, la Bruxelles, Ciolacu.

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a reacţionat joi la declaraţiile liderului PSD Marcel Ciolacu. Să discutăm pe bază de reguli, nu pentru a respecta agenda personală a liderilor PSD, a spus Ciucă.

„Sincer chiar nu înţeleg de ce această reacţie. Afară este foarte cald, asta da, pot să înţeleg. Ne bucurăm de rezultatul meciului echipei României de aseară, da, şi folosesc acest prilej pentru a felicita jucătorii echipei naţionale de fotbal. Dar atunci când vine vorba de alegerile prezidenţiale trebuie să rămânem în prevederile legale şi în termenele legale. Ca atare, să stăm jos şi să discutăm pe bază de principii şi de reguli, nu pentru a face în aşa fel încât să respectăm agenda personală a liderilor PSD”, a spus Nicolae Ciucă într-un mesaj video postat joi seara pe Facebook.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
document,
alegeri,
psd

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici