- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (10.01.2017, 12:56)
- Cătălina Mănoiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
DOCUMENT Plen comun al Parlamentului, convocat pentru a încuviinţa anchetarea rectificărilor bugetare făcute de guvernul Cioloş/ PNL, USR şi PMP s-au opus înfiinţării comisiei
Conducerea Parlamentului luat act marţi de solicitarea preşedintelui Camerei Deputaţilor de a înfiinţa o comisie comună de anchetă privind rectificările bugetare din lunile august şi noiembrie făcute de guvernul Cioloş, urmând ca plenul comun să încuviinţeze ancheta.
Urmărește
1463 afișări
Plen comun al Parlamentului, convocat pentru a încuviinţa ancheta rectificărilor bugetare 2016
"Este o solicitare din partea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, privind efectuarea unei anchete comune ale comisiilor de buget ale Camerei Deputaţilor şi Senatului prin care să fie verificate condiţiile în care s-a realizat rectificarea bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor de stat din august şi noiembrie 2016 de către Guvernul României din acea perioadă", a declarat deputatul PSD Marcel Ciolacu, secretar al Camerei, la finalul şedinţei Birourilor Permanente Reunite.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
Scopul anchetei este verificarea condiţiilor în care s-au realizat rectificările bugetului de stat din august şi noiembrie 2016, de către Guvernul României din acea perioadă "prin audierea tuturor personalelor implicate, care pot furniza infomaţii şi clarificări despre această temă", a mai spus deputatul PSD.
"Obiectul anchetei este adresarea" a 17 întrebări de către comisiile de specialitate, urmând ca acestea să prezinte un raport în termen de 10 zile de la data încuviinţării plenului comun asupra efectuării acestei anchete, potrivit solicitării depuse la Birourile permanente reunite.
Preşedintele Camerei Deputaţilor şi cel al Senatului vor stabili săptămâna viitoare când va avea loc plenul comun pentru a da votul necesar ca cele două comisii să înceapă ancheta, a mai spus Ciolacu.
Comisiile comune ar urma să afle răspunsuri la întrebări precum: "Care este modul în care s-au constituit veniturile potenţiale pentru a se putea efectua o rectificare pozitivă? Care sunt motivele pentru care nu au fost estimate corect veniturile totale ale bugetului general consilidat la prima şi a doua rectificare? Care sunt investiţiile/programele care au fost bugetate, dar nu au fost realizate pe fiecare minister în parte?", potrivit solicitării depuse la Birourile Permanente Reunite.
Cătalin Predoiu, despre Comisia de anchetă: Liviu Dragnea pune la cale o răzbunare politică pe Guvernul Cioloş
Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Cătălin Predoiu a declarat, marţi, referindu-se la Comisia de anchetă privind rectificările bugetare din 2016, că liderul PSD Liviu Dragnea pune la cale o răzbunare politică pe guvernul Cioloş, el acuzând un exerciţiu de imagine al PSD.
"Preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, domnul Liviu Dragnea, pune la cale o răzbunare politică pe guvernul precedent, convocând plenul Parlamentului pentru aprobarea unei comisii de anchetă în legătură cu fape care pot fi foarte uşor lămurite printr-o simplă întrebare în ministerele economice", a spus deputatul PNL.
El a arătat că investigarea condiţiilor de încheiere a exerciţiului bugetar şi a modului în care s-au făcut rectificările bugetare în anul anterior pot fi lămurite printr-o simplă analiză în cadrul ministerelor pe care la această oră miniştrii PSD le conduc.
"Aşadar, nu este vorba decât de un exerciţiu de imagine, este un exerciţiu care în final va decredibiliza instituţia Parlamentului, care trimite în derizoriu instituţia Comisiei de anchetă, care ne demonstrează o dată în plus că se confundă Parlamentul României cu o feudă politică personală a domnului Dragnea", a spus Predoiu.
El a arătat că PSD, în loc să treacă să-şi pună în aplicare programul de guvernare, se ocupă "într-o bună tradiţie", de "greauă moştenire" lăsată de guvernul anterior.
"În această logică, nu vedem de ce domnul Dragnea nu propune şi anchetarea rectificărilor din timpul guvernului Ponta, de ce nu propune anchete cu privire la ratarea unor obiective economice importante ale guvernului PSD anterior guvernului Cioloş. Este un joc ieftin, un joc de nivel foarte jos şi care nu face altceva decât să ne confirme temerile pe care le-am avut încă din timpul campaniei electorale", a spus Predoiu.
El a mai menţionat că PSD îşi dă măsura ipocriziei prin această propunere de comisie de anchetă.
"Ştim foarte bine, ministerele au fost înţesate cu oameni ai PSD chiar şi în timpul guvernului Cioloş. Aparatele ministeriale au rămas echipate cu oamenii domnului Ponta, oamenii PSD", a conchis vicepreşedintele Camerei.
Nicuşor Dan: PNL, USR şi PMP s-au opus înfiinţării comisiei de anchetă. Parlamentul, masă de manevră
PNL, USR şi PMP s-au opus, în şedinţa Birourilor Permanente Reunite, înfiinţării unei comisii de anchetă privind rectificările bugetare din lunie august şi noiembrie 2016, a declarat, marţi, preşedintele USR Nicuşor Dan, el afirmând că Parlamentul este "un fel de masă de manevră".
"(…) la constituirea comisiilor de anchetă s-au opus PNL, USR şi PMP. (…)Sunt nişte întrebări care pot să fie puse în mod evident, însă, nu este necesară constituirea unei comisii de anchetă, este suficientă consultarea unor documente oficiale ale statului român, note de fundamentare, care au justificat acele rectificări bugetare", a declarat preşedintele USR Nicuşor Dan, la finalul şedinţei Birourilor Permanente Reunite.
Nicuşor Dan a afirmat că Parlamentul este "un fel de masă de manevră", criticând atât convocarea Parlamentului "de pe o oră pe alta", cât şi sesiunea extraordinară.
"Activitatea parlamentară şi democraţia încep să se degradeze, nu este în regulă nici ca Guvernul să fi propus o lege de abilitare în care să fie propuse modificări prin ordonanţe de guvern a legilor organice, motiv pentru care s-a făcut sesizarea de la CCR. Nu este în regulă nici convocarea Parlamentului de pe o oră pe alta, nu este în regulă nici convocarea Parlamentului doar ca pretext ca Guvernul să poată da ordonanţe de urgenţă. Deci toate astea sunt cumva, Parlamentul este aşa un fel de masă de manevră, pentru ca guvernul să poată să dea ordonanţe - nu poate simple, şi atunci le dă de urgenţă", a mai spus deputatul USR.
Citeşte şi: Victor Ciorbea, Avocatul Poporului: Cred că toţi cei care dau lecţii despre constituţionalitate nici nu au răsfoit excepţia
Citeşte şi: Senatul a fost convocat în sesiune extraordinară pentru toată luna ianuarie, la fel şi Camera
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze salvează peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe