Doina Cornea: Băsescu încearcă cu orice preţ să înlăture Guvernul

Doinea Cornea îl acuză pe preşedintele Traian Băsescu că încearcă cu orice preţ să înlăture Guvernul Tăriceanu, prin manevre perfide şi indirecte de natură aparent juridico-legislativă, prin intrigi instituţionale, prin însăilări de induceri în eroare a instituţiilor europene.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Doina Cornea: Băsescu încearcă cu orice preţ să înlăture Guvernul

Doina Cornea: Băsescu încearcă cu orice preţ să înlăture Guvernul

Doina Cornea apreciază, într-o declaraţie remisă, joi, agenţiei MEDIAFAX, că România este zguduită de noi ameninţări conjugate, atât dinspre PSD, "unul dintre partidele cel mai lipsite de scrupule", cât şi dinspre Palatul Cotroceni şi "grupurile sale de interese securisto-sereiste". "Această ameninţare are o ţintă precisă: răsturnarea Guvernului Tăriceanu cu orice preţ", adaugă ea.

Cornea consideră că este deplorabil că tocmai acum, în ultimul an al mandatului său, guvernul - "incontestabil cel mai bun de 17 ani încoace" -, este tulburat în activitatea sa, el mai având câteva obiective precise de îndeplinit în aceste ultime două luni: organizarea alegerilor europarlamentare; finalizarea şi votarea bugetului pe 2008, de care depinde şi ameliorarea calităţii vieţii în anul următor; continuarea procesului de integrare europeană (economie, privatizări, reforme instituţionale, absorbţie de fonduri europene).

Ea menţionează că de toate acestea depinde locul pe care România îl va avea în Europa de mâine, iar fiecare întârziere înseamnă marginalizare, pierderi de fonduri şi, totodată, compromiterea nivelului de trai al fiecărui cetăţean.

"Împins de o sete de putere discreţionară, preşedintele Traian Băsescu, în loc să stimuleze şi să sprijine aceste ultime proiecte ale Guvernului, indispensabile României, încearcă, prin manevre perfide şi indirecte de natură aparent juridico-legislativă, prin intrigi instituţionale (ex. DNA versus Ministrul Justiţiei), prin însăilări de induceri în eroare a instituţiilor europene, încearcă, deci, aşa cum spuneam, să înlăture Guvernul Tăriceanu cu orice preţ, chiar cu riscul de a spulbera şi ceea ce a izbutit acest guvern să realizeze până acum", susţine Doina Cornea.

Ea adaugă că este o mare eroare şi totodată premisa unei noi rămâneri în urmă a României, greu de recuperat în timp. "Satisfacţiile de amor propriu sunt mai puţin importante - chiar nu ar trebui să intereseze pe nimeni - faţă de urgenţele de primă mână ale ţării", mai declară Doina Cornea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici