Doisprezece candidaţi pentru preşedinţia CJ Prahova

Reprezentanţi a 12 formaţiuni politice şi-au depus candidatura pentru postul de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, iar o a treisprezecea candidatură, cea a unui independent, a fost respinsă pe motiv că nu a îndeplinit toate condiţiile prevăzute în lege.

Urmărește
64 afișări

Printre candidaţii la şefia Consiliului Judeţean Prahova se numără actualul preşedinte al acestei instituţii, Florin Anghel, fost membru PC, care candidează din partea Partidului Naţional Democrat Creştin, fostul preşedinte al CJ din perioada 2000 - 2004, social-democratul Mircea Cosma, fostul prefect al judeţului Prahova, Nicolae Alexandri, care a demisionat din funcţie luna aceasta pentru a putea candida din partea PNL şi directorul sucursalei regionale Sinaia a RA-APPS, George Nastasia, reprezentant al PDL.

Din partea PRM şi a PNG candidează la şefia CJ Prahova preşedinţii filialelor judeţene ale celor două formaţiuni politice, Adrian Mărăcineanu, respectiv Nicolae Trache. Deşi campania electorală nu a început încă, nu lipsesc acuzaţiile pe care unii dintre candidaţi şi le aduc reciproc. Una dintre bătăliile electorale este cea dintre actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, Florin Anghel, cu fostul preşedinte, Mircea Cosma.

Anghel a declarat public despre Cosma că este un "vechi comunist" a cărui candidatură este "anormală şi puţin lipsită de bun simţ după ce a gestionat în modul în care a gestionat acest judeţ".

La rândul său, Cosma l-a acuzat pe Anghel că provine dintr-o familie de comunişti şi susţine că actuala conducere a CJ nu a fost în stare să ducă la bun sfârşit proiectele începute în mandatul 2000 - 2004.

Cea de-a treisprezecea candidatură pentru şefia CJ Prahova a fost respinsă de către Biroul Electoral întrucât candidatul, un independent venit să se înscrie în cursa electorală în ultima zi, nu a prezentat nicio semnătură de susţinere şi nici nu a avut declaraţiile de avere şi de interese completate conform modelului solicitat prin legea electorală.

De asemenea, 16 formaţiuni politice au depus liste de candidaţi pentru Consiliul Judeţean Prahova, zece dintre acestea având liste complete de candidaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici