Dolj: Prefectul Giugea şi un deputat PSD, între beneficiarii unui proiect de cadastrare gratuită

Terenurile şi imobilele comunei doljene Mischii vor fi cadastrate gratuit printr-un proiect finanţat din fonduri de la buget şi de la Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, între beneficiari fiind prefectul Nicolae Giugea şi deputatul PSD Ion Călin, care au proprietăţi în comună.

Urmărește
181 afișări

Potrivit unui comunicat remis, vineri, presei de Prefectura Dolj, comuna Mischii, alături de alte 18 localităţi, a fost cuprinsă în proiectul CESAR, privind "Completarea Sprijinului UE pentru Restructurarea Agriculturii", valoarea acestuia ridicându-se la 51,4 milioane euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Fondurile necesare implementării proiectului CESAR vor fi asigurate de la bugetul de stat prin acordul semnat cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (47,7 milioane euro) şi Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (3,7 milioane euro).

Conform datelor furnizate de Prefectura Dolj, proiectul permite cadastrarea gratuită a terenurilor şi imobilelor din comuna Mischii.

"Obiectivul proiectului este de a facilita restructurarea fermelor, pe baze de piaţă, prin îmbunătăţirea capacităţii fermierilor, a membrilor de familie ai acestora şi a lucrătorilor agricoli de a-şi gestiona activele şi venitul", se arată în comunicatul Prefecturii Dolj.

Între proprietarii de terenuri din comuna Mischii se numără şi prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, care de altfel va participa, vineri după-amiază, la o întâlnire ce va avea loc în localitate, având ca subiect implementarea proiectului CESAR.

Potrivit declaraţiei de avere a prefectului de Dolj, Nicolae Giugea, din 25 martie 2011, postată pe site-ul instituţiei, acesta a cumpărat în 2008, împreună cu soţia lui, Daniela-Anca, un teren de 1,5 hectare în comuna Mischii.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, nu a putut fi contactat.

Deputatul PSD Ion Călin, fost preşedinte al organizaţiei judeţene a social-democraţilor doljeni, deţine patru terenuri moştenite în comuna Mischii, ce măsoară aproximativ două hectare, din care două sunt agricole, unul în intravilanul localităţii şi altul forestier.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, are, la rândul său, legături strânse cu localitatea doljeană Mischii, unde, conform biografiei sale postate pe blogul personal, şi-a petrecut vacanţele.

"Mircea Geoană şi-a petrecut copilăria în cartierul Cişmigiu şi anii adolescenţei în cartierul Domenii din Bucureşti şi, în timpul vacanţelor şcolare, la bunicii din Mischii şi Craiova, judeţul Dolj", se arată în biografia lui Mircea Geoană.

Primarul localităţii Mischii, Gheorghe Popa (PDL), afirmă că localitatea a fost prinsă în proiectul CESAR în urma unei solicitări făcute către Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară de la Craiova întrucât "situaţia proprietăţilor este foarte încurcată".

"Sunt multe procese între oameni pe proprietăţi. Situaţia este încurcată şi nu ne mai descurcam. Sperăm ca prin acest proiect să rezolvăm această problemă. Se va face cadastru gratuit pentru toţi deţinătorii de proprietăţi la Mischii, pentru că nu sunt doar localnici, ci şi cei care au cumpărat terenuri aici", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX primarul Gheorghe Popa.

"Tot de aici, din comună, este şi Ilie Ştefan (fost secretar de stat în Ministerul Administraţiei Internelor - n.r.), Claudiu Manda (deputat PSD - n.r.) are bunicii de aici, Ion Călin (deputat PSD - n.r.). Şi domnul prefect a cumpărat teren aici, e adevărat", a mai spus primarul comunei Mischii, Gheorghe Popa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici