Donald Trump este cel mai în vârstă candidat la preşedinţie din istoria SUA după retragerea lui Joe Biden

  • La 78 de ani, Donald Trump, candidatul Partidului Republican, este acum cel mai în vârstă candidat la preşedinţie.
  • Joe Biden, 81 de ani, s-a retras duminică din cursă şi a anunţat că o susţine pe vicepreşedintele Kamala Harris, 59 de ani.
  • Dacă va deveni candidatul Partidului Democrat, vârsta lui Harris ar putea fi un avantaj împotriva lui Trump.
Urmărește
689 afișări
Imaginea articolului Donald Trump este cel mai în vârstă candidat la preşedinţie din istoria SUA după retragerea lui Joe Biden

Acum că preşedintele Joe Biden s-a retras din cursa pentru 2024, Donald Trump, în vârstă de 78 de ani, este cel mai în vârstă candidat la preşedinţie din istoria americană din partea celor două partide majore, notează Business Insider.

Biden, în vârstă de 81 de ani, a fost deja cel mai vârstnic preşedinte din istoria SUA atunci când a preluat funcţia la vârsta de 78 de ani. Vicepreşedintele Kamala Harris, pe care Biden a susţine, are 59 de ani.

Îngrijorările legate de vârsta preşedintelui au fost amplificate după prestaţia slabă a lui Biden la prima dezbatere prezidenţială din iunie, în timpul căreia a părut fragil şi s-a chinuit să ofere răspunsuri coerente.

După săptămâni în care parlamentarii şi donatorii democraţi i-au cerut lui Biden să se retragă din cursă, acesta a anunţat că nu va candida pentru realegere.

Kamala Harris, care încă nu a obţinut nominalizarea Partidului Democrat, este cu 22 de ani mai tânără decât Biden şi cu 19 ani mai tânără decât Trump. În timp ce vârsta lui Biden a fost cel mai mare dezavantaj al său, vârsta lui Harris s-ar putea dovedi avantajoasă în campanie, permiţându-le democraţilor să întoarcă scenariul argumentelor conform cărora Biden era prea bătrân pentru a le folosi împotriva lui Trump.

Candidatura lui Harris marchează, de asemenea, o îndepărtare semnificativă de gerontocraţia care a dominat mult timp politica americană. Sub conducerea lui Biden, Congresul este cel mai bătrân din toate timpurile.

Democraţii vor alege în mod oficial candidatul la Convenţia Naţională Democrată din august, însă Harris se bucură deja de sprijinul unor persoane influente, inclusiv Bill Clinton şi Hillary Clinton.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici