- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (01.10.2013, 12:34)
- Andi Manciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dragnea a dat PNL termen până la 15 octombrie să se pronunţe pe regionalizarea preliminară. Dragnea: Nu e firesc ca PSD şi PNL să propună legi diferite
Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că el încă aşteaptă ca PNL să-i dea un punct de vedere asupra proiectului de lege privind regionalizarea, pe care l-a transmis liberalilor acum aproximativ o lună, arătând că nu este firesc ca PSD şi PNL să propună proiecte diferite dacă respectă votanţii USL. Potrivit unor surse, Dragnea a dat PNL termen până la 15 octombrie să se pronunţe.
Urmărește
571 afișări
Liviu Dragnea (Imagine: Liviu Chirica/ Mediafax Foto)
"Ceea ce m-a făcut pe mine să am o reacţie vineri se referă la modul cum noi am abordat relaţia cu cetăţenii. Noi am fost în 2012 în alegeri împreună în USL, nu am cerut oamenilor să voteze PSD şi PNL, nu ştim cum ieşea. Şi atunci nu cred că este firesc, dacă ne respectăm cetăţenii care ne-au votat, să mergem cu proiecte de legi unul de la PSD, unul de la PNL. Aşa cred eu", a spus, marţi, Liviu Dragnea.
El a precizat că în acest moment aşteaptă punctul de vedere al PNL pe proiectul de lege privind regionalizarea pe care l-a trimis liberalilor de aproximativ o lună.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Wizz Air, rută nouă spre Chişinău şi mai multe zboruri din România
-
Cu o pizza pe masă, Nicuşor Dan le arată bucureştenilor unde se duc banii oraşului
-
Canada, bogată în zăcăminte de uraniu, ar putea deveni o „superputere” nucleară
"Aşteptăm ca în perioada următoare - tot aşteptăm - ca din partea colegilor de la PNL să vină un punct de vedere pe proiectul de lege pe care l-am remis acum trei-patru săptămâni", a spus Dragnea.
Întrebat dacă îl încurcă această aşteptare, Dragnea a spus: "Nu e vorba că mă încurcă pe mine, pentru că nu discutăm de două proiecte, nu facem regionalizare şi descentralizare pentru Liviu Dragea. Eu sunt suficient de descentralizat şi regionalizat. (...) Numai că nu putem face două procese de regionalizare în România, nu putem avea decât un singur proces".
El a arătat că a trimis acel proiect de lege privind regionalizarea în urma unor luni întregi de analiză şi dezbatere publică în toată ţara şi a subliniat faptul că actul normativ "suportă orice fel de modificare".
"Numai că, pentru a realiza aceste modificări, trebuie să ne întâlnim şi să discutăm, ceea ce eu aştept în continuare", a mai spus Dragnea.
Vicepremierul Liviu Dragnea, coordonator din partea PSD al procesului de regionalizare, a trasmis PNL că are termen până la 15 octombrie să se pronunţe asupra proiectului transmis liberalilor prin care se realizează o regionalizare preliminară, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din USL.
Proiectul transmis PNL în urmă cu câteva săptămâni prevede înfiinţarea Consiliilor de Dezvoltare Regională, instituţii preliminare regiunilor care beneficiază de un statut juridic distinct, până când noţiunea de regiune va fi inclusă în legea fundamentală.
Structura Consiliilor de Dezvoltare Regională ar urma să se suprapună configuraţiei judeţelor asociate care vor forma o regiune, astfel încât să fie realizată continuitatea în derularea programelor prin fonduri europene.
Conform propunerii din proiectul lui Dragnea, Consiliile de Dezvoltare Regională ar urma să beneficieze inclusiv de posibilitatea de a gestiona fonduri bugetare, printr-o modificare a legii administraţiei publice.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Nu au luat 30.000€! Câți bani au primit Nicolai Tand și Sorin Brotnei, de fapt, pentru că au câștigat Asia Express 2024
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe