Dragnea,despre Directiva privind prezumpţia de nevinovăţie: Risc de infringement; Nu sfătuiesc OUG

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sâmbătă, că Directiva Europeană privind prezumţia de nevinovăţie trebuie transpusă până în luna aprilie, însă nu crede că este posibil, afirmând că există riscul declanşării procedurii de infringement, însă nu sfătuieşte Guvernul să emită o OUG.

3 afișări

„Directiva 42/2014, Directiva 343/2016 trebuie transpuse în legislaţie până în aprilie şi sigur nu o să ajungem până atunci şi discutăm despre un risc de infringement. (...) Nu, eu nu sfătuiesc (emiterea unei ordonanţe de urgenţă-n.r.)”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, solicitat să precizeze care este calendarul de modificare a Codurilor penale şi de ce nu au fost transpuse la timp Directivele Europene, în contextul în care PSD are majoritate parlamentară.

Codurile penale ar urma să fie modificate până la sfârşitul sesiunii parlamentare, a precizat Liviu Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici