Dragnea, despre relaţia cu UDMR: Sper că nu va suferi. Trebuie să adoptăm legea minorităţilor

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că UDMR a votat în plen împotriva adoptării legii pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi şi-a exprimat speranţa că relaţia politică dintre social-democraţi şi formaţiunea maghiară nu va suferi după acest vot.

Urmărește
860 afișări
Imaginea articolului Dragnea, despre relaţia cu UDMR: Sper că nu va suferi. Trebuie să adoptăm legea minorităţilor

Dragnea, despre relaţia cu UDMR: Sper că nu va suferi. Trebuie să adoptăm legea minorităţilor

Întrebat dacă a existat un troc cu minorităţile naţionale pentru adoptarea legii privind prevenirea şi combaterea spălării banilor, Dragnea a negat şi a explicat de ce din legea spălării banilor asociaţiile şi fundaţiile cetăţenilor minorităţilor naţionale au fost exceptate de la obligaţia raportării beneficiarilor.

„Pentru că oricum aceste structuri sunt controlate de alte instituţii şi dl Pambuccian a avut dreptate şi trebuie, la un moment, să adoptăm şi legea minorităţilor naţionale, pentru că ei nu au statut foarte clar definit, ceea ce nu e în regulă. Nu poţi să spui că îi consideri ca fundaţie şi ei de fapt participă la alegeri, deci asta a fost motivul pentru care au fost exceptate şi aici nu e vorba de niciun troc politic. Am înţeles de la un domn care vorbea la microfon despre un troc politic care a fost refuzat. Nu, niciun troc politic cu UDMR-ul, culmea e că au votat împotrivă”, a spus Dragnea.

Chestionat cu privire la o remarcă făcută în Parlament de Kelemen Hunor, după vot, că ce s-a întâmplat procedural în plen a fost „o porcărie”, liderul PSD nu a vrut să comenteze.

„Eu nu folosesc asemenea cuvinte în Parlamentul României şi nici nu vreau să le comentez”, a indicat Dragnea.

Întrebat dacă relaţia cu UDMR va suferi după votul de miercuri, liderul PSD a răspuns: „Eu sper că nu. Au mai fost situaţii în care UDMR nu a votat anumite legi”.

Legea privind combaterea spălării banilor a trecut miercuri la votul final din Camera Deputaţilor, după ce votul a fost reluat. Reluarea votului s-a făcut la solicitarea liderului PSD din Camera Deputaţilor, Daniel Suciu, care a invocat faptul că doi parlamentari aflaţi în sală au apărut la primul vot că nu au votat. După reluarea votului, s-au înregistrat 170 de voturi pentru, 70 contra si o abtinere, proiectul fiind aprobat.

Potrivit raportului dat de comisiile reunite juridică şi de buget la legea de prevenire a spălării banilor, noţiunea de „beneficiar real” include în cazul asociaţiilor şi fundaţiilor „persoanele fizice sau, în cazul în care acestea nu au fost identificate, categoria de persoane fizice în al căror interes principal asociaţia sau fundaţia a fost înfiinţată sau funcţionează”.

De asemenea, legea prevede că reprezintă „entităţi raportoare” fundaţiile şi asociaţiile, federaţiile, precum şi orice alte persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial.

În ceea ce priveşte fundaţiile şi asociaţiile, s-a introdus o excepţie de la obligativitatea raportării beneficiarilor reali pentru organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, membre ale Consiliului Minorităţilor Naţionale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici