Dragnea, după ce Băsescu a lăudat delegarea atribuţiilor primarilor: Nimeni nu e imperfect total

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, sâmbătă, comentând faptul că preşedintele Traian Băsescu s-a declarat de acord cu proiectul de lege privind delegarea unor atribuţii ale primarilor, că "nimeni nu este imperfect total" şi că preşedintele are momente, "foarte rare", când spune lucruri corecte.

Urmărește
141 afișări
Imaginea articolului Dragnea, după ce Băsescu a lăudat delegarea atribuţiilor primarilor: Nimeni nu e imperfect total

Dragnea, după ce Băsescu a lăudat delegarea atribuţiilor primarilor: Nimeni nu e imperfect total

"Nimeni nu este imperfect total, şi preşedintele Băsescu are momente, recunosc, foarte rare, când spune lucruri corecte", a spus Liviu Dragnea, despre declaraţia preşedintelui Traian Băsescu, prin care şeful statului se declara de acord cu proiectul de lege privind delegarea unor atribuţii ale primarilor.

Dragnea a explicat că nu era normal ca, pentru semnăturile pe care le pune pe nişte documente elaborate de specialiştii din aparatul său, primarul să fie tras la răspundere, pentru că nu trebuie să fie neapărat inginer, jurist, ci un om ales de cetăţeni, pentru a decide oportunităţile de dezvoltare din comunitate.

"În schimb, funcţionarii care pentru asta s-au pregătit, au dat concurs, îi furnizează primarului toată baza legală, economică, pentru a putea decide, da sau nu. Nu trebuie să răspundă primarul. Este o modificare cerută de ani de zile de aleşii locali şi este o clarificare aşteptată şi firească", a explicat Liviu Dragnea.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că legea prin care se pot delega atribuţii ale primarilor este corectă, iar un edil va delega responsabilitatea în măsura în care va avea încredere în aparatul său, şeful statului adăugând că se reduce "spectacolul arestărilor".

Băsescu a declarat, într-o conferinţă de presă la Cotroceni, răspunzând unei întrebări, că în toate cele 20 de zile, plus cele trei zile în care a stat la Consiliul Legislativ, deci 23 de zile lucrătoare, nu a existat nicio observaţie cu privire la această lege, nici de la Parchete şi nici de la ANI. "Această lege, înainte de promulgare, a făcut obiectul unor discuţii în rândul consilierilor", a mai spus Băsescu, precizând că el avea cea mai mare experienţă în administraţia locală, prin mandatele la Capitală.

"Am considerat că promulgarea legii este corectă şi că legea este corectă", a declarat Traian Băsescu, adăugând: "Sigur, se reduce spectacolul, dacă nu mai ai primari, preşedinţi de Consilii Judeţene, din ce să trăim dacă nu avem spectacolul arestărilor?".

"Gândul" nota, vineri, că declaraţia lui Băsescu venea în contextul în care "la două luni după ce şi-au votat o superimunitate faţă anchetele DNA şi ANI, pe 11 februarie 2014, tot într-o zi de marţi, parlamentarii au aprobat modificarea legii administraţiei publice cu efecte similare".

"Legea a fost în aşa fel modificată încât şefii de Consilii Judeţene şi primarii nu vor mai putea fi acuzaţi de conflicte de interes. Altfel spus vor putea să dea contracte publice către propriile firme sau firmele rudelor. Modificarea legii prevede că primarii şi şefii de CJ-uri pot delega atribuţiile de serviciu către funcţionarii publici din subordine. Experţii consultaţi de gândul spun că această lege îi ajută pe baronii locali să evite dosarele de corupţie. Senatorul Darius Vâlcov care, alături de Gabriela Firea, a iniţiat legea spune că intenţia sa nu a fost să îi scape pe primari de dosare, ci doar să le fluidizeze munca", notează "Gândul".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici