Dragnea: Evaluăm organizaţiile PSD din Transilvania, unde se va da bătălia pentru România

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, la Sibiu, că a început o evaluare a organizaţiilor partidului din Transilvania, pentru că "bătălia pentru România" la viitoarele alegeri se va da în această regiune, iar rezultatele de până acum ale filialelor nu au fost cele aşteptate.

Urmărește
16 afișări

"Acţiunea va fi repetată în fiecare lună, până în septembrie, în aşa fel încât organizaţiile noastre din Transilvania să devină nişte organizaţii politice riguros aşezate, în care fiecare să ştie ce are de făcut. Discutăm foarte mult de comunicare, de relaţiile pe care membrii PSD trebuie să le aibă cu cetăţenii din comunităţile în care trăiesc, de contactul direct cu aceştia. Le-am cerut să iasă din curtea partidului în stradă, să vorbească cu oamenii, pentru că suntem într-o perioadă în care aceştia au nevoie să comunice cu oamenii politici, în condiţiile în care puterea s-a rupt de realităţile din ţara noastră, fie de teamă, fie că nu au ce să le mai spună oamenilor sau nu îi mai interesează", a declarat Liviu Dragnea, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, acţiunea de evaluare a început, joi, în Bihor, iar vineri s-a desfăşurat în Sibiu şi va continua, sâmbătă, în Braşov.

Dragnea a spus că evaluarea organizaţiilor PSD va avea loc în toate regiunile, dar s-a început în Transilvania, pentru că aici "se va da bătălia pentru România". "Evaluarea se va face peste tot în ţară, dar am început cu Transilvania fiindcă am convingerea că bătălia pentru România tot în Transilvania se va da. Aici e un potenţial destul de mare, care nu e folosit, atât pentru PSD, cât şi pentru ACD. Nu a fost folosit din multe cauze şi la toate aceste cauze lucrăm, să eliminăm frânele care ne-au oprit să nu avem aici voturi cât am fi dorit sau am fi meritat", a explicat Dragnea.

Întrebat care sunt aceste "frâne", secretarul general al PSD a enumerat modalitatea de desemnare a candidaţilor, lipsa unui mesaj special pentru Transilvania şi o oarecare atitudine a organizaţiilor PSD potrivit căreia "mai mult nu se poate".

Potrivit acestuia, protocolul semnat de partidele din USL prevede desemnarea de candidaţi comuni la preşedinţia consiliilor judeţene şi la primăriile municipiilor reşedinţă de judeţ, în rest fiecare organizaţie având libertatea să decidă.

Termenul până la care candidaturile trebuie să fie stabilite este 15 octombrie. Potrivit lui Dragnea, candidaturile comune vor fi stabilite în urma unor sondaje de opinie, care vor arăta cel mai bine cotat candidat al USL. "Vor fi două institute de sondare a opiniei publice. Şi PSD şi ACD vor avea două sau trei institute, pentru că unul singur nu poate acoperi toată ţara în acest interval scurt. Vor fi două sondaje, cu schimb de date, un fel de sondaj încrucişat, în aşa fel încât rezultatul să nu poată fi contestat de nicio parte", a explicat Dragnea.

Sondajele vor avea loc în perioada mai - iulie, în toate judeţele. De asemenea, Dragnea consideră că Ioan Cindrea, preşedintele PSD Sibiu, candidatul propus de partid pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Sibiu, va câştiga alegerile în condiţiile în care va fi desemnat candidatul USL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici