- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (20.02.2013, 15:47)
- Alina Novaceanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dragnea: În urma regionalizării, rămân toate autorităţile din prezent şi se adaugă cele regionale
Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că, în urma regionalizării, va exista şi un prefect regional şi că vor rămâne şi toate autorităţile locale din prezent, respectiv primari, consilieri locali şi judeţeni.
Urmărește
1011 afișări
Liviu Dragnea (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)
Dragnea a explicat că după regionalizare va exista un prefect regional, ca reprezentant al Guvernului în regiune, în acest moment fiind două variante: fie câte un prefect pe fiecare regiune, fie un singur prefect regional ajutat de subprefecţi în judeţe.
"Opinia noastră este ca regiunea să aibă un consiliu regional format din consilieri regionali, structura aleasă şi regiunea va fi condusă de un preşedinte. (...) Dacă va fi propus şi acceptat, vom institui un prefect regional şi sunt variante: prima să fie un singur prefect regional şi subprefecţi în fiecare judeţ sau câte un prefect în fiecare regiune. Prefectul este reprezentantul Guvernului în teritoriu şi urmăreşte realizarea programului de guvernare de către comunităţi", a spus Dragnea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
O navă a Rusiei s-a scufundat în largul Spaniei în urma unei explozii. De ce analișii privesc accidentul cu suspiciune
-
Nou record al numărului de investitori activi la Bursa de Valori
-
Cum sărbătoresc europenii Crăciunul? Tradiţii unice şi fascinante din diferite culturi
-
Israelul vrea ca grupul rebel Houthi să fie desemnat organizaţie teroristă
Vicepremierul a spus că el optează ca funcţia de preşedinte de consiliu regional să fie incompatibilă cu aceea de preşedinte de consiliu judeţean.
El a precizat că nu se va desfiinţa niciun judeţ, niciun consiliu judeţean şi că toate autorităţile locale rămân: primari, consilieri locali, consilieri judeţeni. În schimb, va apărea în plus nivelul consiliului regional şi al preşedintelui de regiune.
Dragnea a explicat că nu va fi o creştere a birocratizării, pentru că fiecare cetăţean se va adresa la structurile de acum. El a mai precizat că e posibil ca structurile de personal să fie mai mici, şi astfel vor scădea cheltuielile de personal.
Potrivit lui Dragnea, în urma regionalizării, "nimeni nu va pierde nimic, niciun cetăţean nu va face drumuri în plus, nu va avea costuri în plus, nicio competenţă de la judeţ nu va fi luată, dar competenţele de la guvern vor fi trecute la regiuni".
El a precizat că nu vor fi plătite alte taxe, iar oamenii nu vor trebui să-şi schimbe actele de identitate, actele maşinii, documente de proprietate.
El a mai spus că regiunea va fi delimitată astfel încât să fie suficient de mare pentru a putea implementa proiecte de mare anvergură şi suficient de mică pentru a fi aproape de cetăţean.
Dragnea a mai arătat că regionalizarea nu este un proiect politic şi nici etnic, precizând că nu crede că Harghita, Covasna, Mureş ar putea forma singure una dintre regiuni, pentru că ar însemna să fie făcută o regiune pe criterii etnice.
Citește pe alephnews.ro: Netanyahu a declarat că există progrese în negocierile cu Hamas în Gaza. O rachetă lansată de Houthi a fost interceptată deasupra Israelului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
De Crăciun, dăruiește din suflet: Prințul William urmează pașii caritabili ai mamei sale, prințesa Diana
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe