- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (10.06.2014, 18:07)
- Valentina Postelnicu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dragnea: Nu am ajuns la negocieri cu PPDD pe intrarea la guvernare. Ar fi bine să fie toţi mai calmi
Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, după şedinţa coaliţiei, că încă nu s-a ajuns la o negociere cu PPDD privind intrarea la guvernare şi că ar fi bine să fie mai calmi toţi, referindu-se la poziţia UDMR potrivit căreia o cooptare a PPDD ar fi "un dezastru, ca imagine".
Urmărește
328 afișări
Dan Diaconescu (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)
"Fiecare opinie contează, dar noi nu am ajuns la negocieri cu PPDD pentru intrarea la guvernare. Ar fi bine să fie mai calmi, toţi", a spus Liviu Dragnea, despre declaraţiile liderului UDMR Kelemen Hunor.
El a precizat că această discuţie este ca "drobul de sare". "Când o să avem mai multe informaţii, ne vedem cu cei de la PPDD. Nu excludem, nu vrem să închidem discuţiile cu cei de la PPDD", a adăugat Dragnea.
Întrebat dacă UDMR sau UNPR au cerut PSD întreruperea acestor negocieri, Liviu Dragnea a afirmat: "PSD nu e un partid de mâna a doua, căruia să îi ceară cineva, ferm, acest lucru. Asta ca să mă exprim elegant. Noi nu cerem partenerilor, în general, pe un asemenea ton, astfel de acţiuni şi nici ei nu ne cer".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
"Noi nu am discutat cu PPDD intrarea la guvernare. Am avut o primă discuţie, să vedem dacă putem realiza o colaborare, în primul rând în plan local şi se pare că nu sunt semne foarte bune. Avem la Cluj probleme, avem la Braşov probleme, am văzut declaraţii şi la Gorj", a mai spus Dragnea.
Liviu Dragnea a mai declarat că în prima discuţie cu cei de la PPDD s-au stabilit domeniile de colaborare, primul fiind colaborarea în teritoriu, urmat de colaborarea parlamentară şi cea guvernamentală.
"Primul palier este cel local, nu putem merge din groapă în groapă, prin judeţe, privind colaborarea la nivelul autorităţilor locale şi să continuăm cu celelalte paliere. Asta este problema", a spus Dragnea.
Secretarul general al PSD a precizat că va avea loc o nouă discuţie cu PPDD zilele acestea, urmând să se facă o evaluare privind situaţia din toate judeţele. "Am avut discuţii şi cu colegii de la Brăila", a spus Dragnea.
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, după şedinţa coaliţiei de guvernare, că, din punctul său de vedere, cooptarea PPDD la guvernare ar fi un dezastru, ca imagine, şi că nu este de acord cu aceasta, el precizând că fără votul coaliţiei nu ar trece de Parlament o astfel de formulă.
Întrebat dacă, din punctul său de vedere, ar fi oportună cooptarea PPDD la guvernare, preşedintele UDMR a spus: "Din punctul meu de vedere, nu. Dar acesta este punctul meu de vedere, fiindcă, din punctul de vedere al imaginii, ar fi un dezastru. Şi nici nu este nevoie", a declarat Kelemen Hunor.
El a adăugat că, la nivel local, fiecare face înţelegeri, dar "la nivel guvernamental, în coaliţie, a spus public că nu este de acord, pentru că ar fi o greşeală".
"Nu am discutat cooptarea PPDD la guvernare, premierul a ieşit şi a spus că au fost nişte discuţii, dar nu ne-a cerut o discuţie mai profundă. Asa înseamnă că în acest moment nu este de actualitate, fiindcă, oricum, fără voturile coaliţiei, nu se poate trece prin Parlament", a spus Kelemen Hunor.
El a precizat că premierul nu a solicitat votul UDMR şi nici acordul partidului, pentru că au fost nişte discuţii mai mult pentru autorităţile locale.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe