Dragnea: Ponta ar putea discuta cu Iohannis o eventuală susţinere a acestuia de către USL la locale

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că "este posibil" ca săptămâna viitoare liderul PSD, Victor Ponta, să aibă o întâlnire cu primarul din Sibiu, Klaus Iohannis, pentru a discuta o eventuală susţinere a acestuia de către USL la alegerile locale de anul viitor.

Urmărește
22 afișări

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că liderul PSD, Victor Ponta, ar putea avea, săptămâna viitoare, o întâlnire cu primarul Sibiului, Klaus Iohannis, în cadrul căreia să fie discutată posibilitatea ca USL să susţină candidatura lui Iohannis la Primăria Sibiu, la viitoarele alegeri locale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat dacă reprezentanţii USL sau PSD au avut, până în prezent, discuţii cu Iohannis pe acestă temă, Dragnea a spus că "subiectul nu a fost încă deschis".

"Încă nu, dar nu este exclus. Este posibil ca, săptămâna viitoare, Victor Ponta să aibă o întâlnire cu domnul Iohannis. Este un subiect deschis. Subiectul nu a fost tranşat, nici măcar nu a fost deschis. Nu este exclus (ca USL să susţină candidatura lui Iohannis - n.r.), dar este nevoie de nişte discuţii şi mă abţin să purtăm discuţii de genul ăsta prin presă. Noi să dăm nişte mesaje prin presă şi să primim nişte răspunsuri prin presă şi invers. Cred că acestea sunt un gen de discuţii care sunt purtate faţă în faţă", a declarat Liviu Dragnea.

Potrivit acestuia, întâlnirea dintre Iohannis şi Ponta ar putea avea loc miercurea viitoare.

"Întâlnirea este posibil să fie săptămâna viitoare. Întâlnirea va fi şi pe acest subiect (susţinerea candidaturii - n.r.), că nu va merge Victor Ponta să se întâlnească cu domnul Klaus Iohannis şi să discute alte lucruri, dar nu şi subiectul ăsta politic, care este important. Cred că miercuri Victor Ponta va fi aici", a afirmat Dragnea.

Vorbind despre câştigarea funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu, Dragnea a declarat că, la ultimele alegeri locale (când popularitatea lui Klaus Iohannis a adus Forumului Democrat al Germanilor din România cele mai multe mandate de consilieri judeţeni şi preşedinţia CJ Sibiu - n.r.), "influenţa lui Klaus Iohannis a contat prea mult şi trebuie să conteze mai puţin".

Întrebat dacă o eventuală susţinere a candidaturii lui Iohannis pentru cel de-al patrulea mandat de primar al municipiului Sibiu este strategia prin care USL doreşte să contracareze această "influenţă" a lui Iohannis în judeţ, Dragnea a spus că se aşteaptă întâi rezultatul discuţiilor.

"Eu zic că astfel de decizii se vor lua după astfel de întâlniri şi discuţii. E posibil să aibă loc întâlnirea, este posibil să nu aibă loc. E posibil să aibă loc întâlnirea, dar să nu avanseze cu nimic discuţia. Din acest motiv, evit să vă spun alte strategii", a spus Dragnea.

Recent, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, declara că este deschis la astfel de discuţii cu reprezentanţii USL, dar că îi este "indiferent" dacă va fi sau nu susţinut de această formaţiune.

Klaus Iohannis este la cel de-al treilea mandat de primar al municipiului Sibiu, ultimele două fiind câştigate din primul tur de scrutin, cu peste 80 la sută din voturile exprimate.

În anul 2008, candidatura lui Iohannis la Primăria Sibiu a fost susţinută de PNL, care nu a avut un candidat propriu, dar deţine, în prezent, unul dintre cele două fotolii de viceprimar ale municipiului Sibiu.

Înaintea alegerilor prezidenţiale din anul 2009, Klaus Iohannis a fost persoana susţinută de PSD şi PNL pentru a prelua conducerea unui eventual Guvern de tehnocraţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici