Dragnea: PSD începe un proces de "compatibilizare" a partidelor din USL

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, la Oradea, că va începe un proces de "compatibilizare" a partidelor din USL, dar şi o acţiune a PSD, în toată ţara, pentru "mai multă rigoare în activitatea politică, mai multă disciplină" şi pentru dinamizarea TSD.

Urmărește
4 afișări

Dragnea a declarat, într-o conferinţă de presă, că a mers în Bihor pentru a "compatibiliza" activitatea politică a partidelor din USL, iar în acest sens, până duminică, va avea mai multe discuţii cu liderii acestor formaţiuni, printre care şi cu primarul din Oradea, Ilie Bolojan, cu care va aborda "atât teme politice, cât şi de administraţie”.

"În următoarea confruntare electorală, alegerile locale din 2012, noi ne vom lupta cu structuri politice care vor avea de partea lor instituţiile statului, de care se vor folosi, fonduri şi mijloace de intimidare”, a afirmat liderul PSD.

Dragnea a adăugat că accentul va fi pus pe Ardeal, pentru că "bătălia pentru România” se va da aici.

Întrebat de ziarişti cum va face "compatibilizarea” membrilor USL, din moment ce deputatul PSD Sorin Roman declara că în Bihor alianţa nu funcţionează, Dragnea a răspuns că "este firesc să existe mici ezitări în perioada de început" şi a dat asigurări că "USL Bihor va fi un model de organizare pentru celelalte din ţară”.

"Nu este foarte uşor ca trei partide să se compatibilizeze, dar nu există piedici care nu pot fi trecute”, a spus liderul PSD, adăugând că rolul său este tocmai de a media animozităţile şi de a-i face pe membrii USL să înţeleagă că scopul este comun, de a îndepărta de la conducerea ţării guvernarea PDL.

În plus, Liviu Dragnea a declarat că vineri începe şi o acţiune în PSD, în întreaga ţară, dar cu accent pe Ardeal, pentru mai multă rigoare în activitatea politică, mai multă disciplină şi o nouă abordare a partidului faţă de cetăţeni.

"Vrem ca oamenii noştri să redescopere strada, să intre în contact direct cu românii şi să începem şi o dinamizare a TSD. Ne propunem ca TSD vină pentru prima dată cu un program serios pentru tinerii din România. Vreau ca TSD să ia foarte în serios activitatea politică", a afirmat secretarul general al PSD.

Răspunzând unei întrebări, Dragnea a spus că prin această afirmaţie nu a vrut să îi reproşeze ceva fostului lider al TSD Victor Ponta, "care a avut un rol determinant în crearea TSD şi crearea unui gen de atitudine”, dar lucrurile trebuie duse mai departe.

"Acum, TSD e o organizaţie bună, care funcţionează. Dar dacă tinerii reuşesc să se şi organizeze, aşa cum se va întâmpla cu partidul mare, atunci chiar că pot fi politicieni de succes”, a adăugat Liviu Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici