Dragnea, răspuns ironic la propunerea făcută de CE privind introducerea unui mecanism de control al statului de drept: De ea depinde încălzirea sau răcirea globală

Liviu Dragnea a declarat, joi, ironic, că de asocierea cu respectarea statului de drept faţă de accesul la fondurile europene depinde încălzirea globală sau răcirea globală, replica venind după ce Comisia Europeană a propus restricţionarea finanţării în cazurile unde este afectat statul de drept.

Urmărește
2116 afișări
Imaginea articolului Dragnea, răspuns ironic la propunerea făcută de CE privind introducerea unui mecanism de control al statului de drept: De ea depinde încălzirea sau răcirea globală

Dragnea, răspuns ironic la propunerea făcută de CE privind introducerea unui mecanism de control al statului de drept: De ea depinde încălzirea sau răcirea globală

”Este o discuţie care de abia a început. Sigur că pe dumneavoastră doar asta vă interesează, pentru că este problema mondială şi de asta depinde încălzirea globală sau răcirea globală”, a spus, ironic, Liviu Dragnea.

El a mai spus că statele care au interes în privinţa politicii agricole comune şi în cel al fondurilor de coeziune trebuie să facă front comun.

”Acolo trebuie să ţinem frontul foarte puternic în domeniile care ne interesează foarte mult pe noi, şi vorbim de politica agricolă comună, de politica de coeziune – şi aici toate statele care pot fi afectate de o diminuare a fondurilor pentru politica de coeziune şi pentru agricultură – trebuie să facă front comun, pentru că şansa de a ne continua procesul de diminuare a diferenţelor din agricultură de la noi şi din vestul Europei trebuie să fie menţinută. În ceea ce priveşte asocierea cu respectarea statului de drept faţă de fondurile europene, eu n-am nimic împotrivă, dar este o discuţie care este la început şi vor fi negocieri foarte serioase. În afară de această prevedere sau intenţie sunt multe alte prevederi care au început să fie analizate şi cu care unele state nu sunt de acord. Sunt state care nu sunt dezavantajate dacă banii pe coeziune sunt mai mici”, a adăugat Liviu Dragnea.

Comisia Europeană (CE) propune un buget UE pentru perioada 2021-2027 care prevede posibilitatea suspendării, reducerii sau restricţionării accesului la finanţarea din partea UE în mod proporţional cu natura, gravitatea şi amploarea deficienţelor care afectează statul de drept. În ansamblu, Comisia propune un buget pe termen lung de 1 135 de miliarde de euro în credite de angajament (exprimate în preţurile din 2018) pentru perioada 2021-2027, echivalentul a 1,11 % din venitul naţional brut al UE27 (VNB).

Potrivit Comisiei, "o inovaţie majoră în cadrul bugetului propus este consolidarea legăturii dintre finanţarea UE şi statul de drept. Respectarea statului de drept reprezintă o condiţie prealabilă esenţială pentru buna gestiune financiară şi pentru eficacitatea finanţării din partea UE." Instituţia mai explică faptul că o decizie privind suspendarea, reducerea sau restricţionarea finanţării UE ar urma să fie propusă de Comisie Europeană şi adoptată de Consiliu European prin vot cu majoritate calificată inversă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici