- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (20.04.2017, 14:28)
- Mona Scarisoreanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dragnea: Toader întârzie NEPERMIS cu legile Justiţiei. Nu poate beneficia de susţinere la nesfârşit/ REACŢIA ministrului Justiţei
Liderul PSD Liviu Dragnea i-a reproşat, joi, ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, faptul că întârzie „nepermis” de mult cu pachetul de legi ale Justiţiei, el arătând că acesta nu va putea beneficia de susţinere la nesfârşit, mai ales în lipsa coerenţei acţiunii sale şi a respectării unor termene. Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat, joi, că este necesară "o evaluare de la primul până la ultimul articol" a legilor care privesc modul de funcţionare a Justiţiei.
Urmărește
962 afișări
Tudorel Toader, ministrul Justiţiei: Avem nevoie de o evaluare "de la primul până la ultimul articol" a legilor Justiţiei (Imagine Alexandru Dobre / Mediafax Foto)
"Sunt trei legi privind modul de funcţionare a justiţiei. Dacă vrem să facem o treabă riguroasă şi să facem o evaluare complete a celor trei legi, atunci trebuie să facem o evaluare de la primuil până la ultimul articol. Consultăm CSM, punem în transparenţă decizională şi îl transmitem la Parlament ca proiect de lege. Dincolo de acest pachet, vom face o evaluare a celor patru Coduri, care au fost afectate prin angajarea guvernului şi care şi-au arătat neconcordanţele cu legea fundamental şi cu legile europene", a declarat, la Palatul Victoria, ministrul Justiţiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
În plus, ministrul a menţionat că va face "o evaluare a întregii legislaţii", care va fi pusă în acord cu exigenţele Curţii Constituţionale şi a amintit că există "soluţii complementare" pentru problema penitenciarelor.
Toader a mai spus că rămâne preocupat de bunul mers al justiţiei din România.
"Ca ministrul al Justiţiei rămân preocupat de bunul mers la justiţiei în României. S-a vorbit despre cele 12 recomandări din MCV. Ne bucură faptul că recomandările nu sunt schimbătoare, iar CE ne-a dat şi un set de explicaţii complementare faţă de ce era initial. Îndeplinirea acelor recomandări reprezintă racordarea legislaţiei naţionale, a sistemului judiciar, a practicii care trebuie să devină unitară, la standardele europene. Sunt recomandări compatibile cu exigenţele Constiuţiei şi a nomrelor europene. Ne preocupă pentru punerea de accord a legislaţiei cu standardele europene, respective transpunerea directivelor în legislaţia naţională. Sunt încă multe directive netranspuse, care au ieşit din termen şi pe care avem obligaţia de a le transpune: transpunerea directivei la confiscarea extinsă a averilor", a comentat ministrul Justiţiei Tudorel Toader.
Dragnea: Toader întârzie nepermis cu legile Justiţiei. Nu poate beneficia de susţinere la nesfârşit
"Eu sunt de acord cu tot ce am spus de o lungă perioadă de timp, şi anume Ministerul Justiţiei, cu susţinerea Guvernului, să ne prezinte care este planul dumnealor pentru a rezolva problema de la care s-a început această dezbatere, şi anume situaţia din penitenciare. Este suficientă Legea graţierii sau nu? Au stabilit vreun program de investiţii, de construit de noi penitenciare? Au stabilit un program de pedepse alternative, pachet de propuneri? Au stabilit vreun program de modernizare a penitenciarelor existente? Aştept şi eu să văd dacă ministrul Justiţiei, până la urmă, a făcut acest plan sau acest pachet legislativ despre care ne-a vorbit, după care o să îmi spun punctul de vedere", a spus Dragnea.
El l-a criticat pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pentru că a întârziat foarte mult în această privinţă.
"Se pare că domnul ministru a întârziat foarte mult. Eu o să vorbesc cu colegii mei, le-am trasmis deja de ieri că nu se mai poate întârzia. A zis că vine în trei săptămâni de zile cu un pachet de propuneri, nu a venit. Până la urmă Legea graţierii o să fie adoptată tacit pentru că nu vine ministerul Justiţiei (la Comisia juridică, n.r.)", a adăugat Dragnea.
El a comentat ironic şi anunţul ministerului Justiţiei privind dezbaterile publice pe Legea de modificare a Codurilor penale.
"O să cer o audienţă la ministrul Justiţiei, după ce mi-o avizează primul-ministru, ca să-i explic că totuşi Parlamentul nu este anexa Guvernului. O să am îndrăzneala să fac lucrul acesta. Întârzie nepermis. Se lungeşte foarte mult discuţia despre un subiect care nu mai începe şi cred că ar trebui să ne ocupăm în mod serios de toate lucrurile care sunt enunţate public şi finalizate într-un fel sau altul", a spus Dragnea.
Întrebat dacă, în acest context, legat de întârzierea pe care i-o reproşează, ministrul Justiţiei Tudorel Toader mai beneficiază de susţinere, Dragnea a răspuns: „Beneficiază de orice susţinere în condiţiile în care există o coerenţă şi un termen cât de cât realist. Nu poţi să beneficiezi de susţinere la nesfârşit”.
Citeşte şi: Liviu Dragnea susţine că a petrecut Paştele pescuind în ocean: E total diferit faţă de pescuitul la ştiucă
Citeşte şi: Dragnea despre proiectul Legii salarizării unitare: Dacă va suferi modificări, acestea vor fi foarte mici. Când va fi depusă legea în Parlament
Citeşte şi: Proiect de OUG ce vizează sistemul public de pensii, pe agenda şedinţei de guvern de joi
Citeşte şi: Congres ALDE: Călin Popescu-Tăriceanu amână depunerea candidaturii pentru şefia partidului
Citeşte şi: Tăriceanu avansează o dată la care ar putea fi ridicat Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) pentru România
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe