Dragnea: Votul la Strategia de Apărare, un exemplu de cum nu trebuie să se întâmple într-o coaliţie

Liviu Dragnea spune că ceea ce s-a întâmplat în Parlament la votul pe Strategia de Apărare e un exemplu de cum nu trebuie să se întâmple într-o coaliţie, explicând că situaţia a fost generată de lipsa de comunicare şi că a vorbit cu Ponta şi au decis că ar fi bine ca luni să fie şedinţă a coaliţiei.

Urmărește
1000 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Votul la Strategia de Apărare, un exemplu de cum nu trebuie să se întâmple într-o coaliţie

Dragnea: Votul la Strategia de Apărare, un exemplu de cum nu trebuie să se întâmple într-o coaliţie (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"PSD e un partid mare. E greu pentru cineva din afara partidului să conducă acest partid. E într-o situaţie delicată acum PSD, da’ nu va muri", a declarat, la TVR, coordonatorul PSD, Liviu Dragnea, la observaţia moderatorului că Gabriel Oprea conduce Partidul Social-Democrat, deoarece unii parlamentari au votat Strategia de Apărare prezentată de preşedintele Klaus Iohannis în Parlament, deşi PSD nu a fost de acord cu un vot atât de rapid.

"Ce s-a întâmplat cu Strategia de Apărare este un exemplu de cum nu trebuie să se întâmple într-o coaliţie. Într-o coaliţie, în Parlament aşa ceva nu trebuie să se întâmple. Şi asta este generat de lipsa de comunicare. Şi e încă unul dintre motivele pentru care Victor Ponta trebuie să vină repede acasă", a afirmat Dragnea.

Totodată, el a precizat că a vorbit miercuri cu Victor Ponta şi au decis că "ar fi bine" ca luni să aibă loc o şedinţă a coaliţiei de guvernare pentru a lămuri lucrurile.

Camera Deputaţilor şi Senatul au aprobat marţi, în şedinţa plenurilor reunite, Strategia Naţională de Apărare a ţării, cu 282 de voturi "pentru", un vot "împotrivă" şi o abţinere, numărul necesar de voturi pentru adoptare fiind 278.

La vot nu au participat parlamentarii ALDE, după ce co-preşedintele Alianţei Liberale şi Democrate (ALDE), Călin Popescu Tăriceanu, preşedinte al Senatului, a anunţat că va propune grupurilor parlamentare ale acestei formaţiuni să voteze împotriva textului actual al Strategiei Naţionale de Apărare, trimisă de preşedintele Klaus Iohannis.

Într-un comunicat transmis duminică seară, Tăriceanu şi-a motivat decizia prin faptul că, după ce a citit cu atenţie documentul, a constatat existenţa unor formulări şi direcţii de acţiune care contravin flagrant prevederilor constituţionale în materie.

Votul în plen a avut loc în pofida faptului că nu a existat cvorum în Comisiile de politică externă pentru a dat aviz.

"Şedinţa de astăzi a plenului Parlamentului reprezintă un moment deosebit de important a ceea ce înseamnă prezentul şi viitorul României din punctul de vedere al Strategiei. Guvernul României, în numele căruia vorbesc în calitate de prim-ministru interimar, susţine Strategia Naţională de Apărare pentru perioada 2015-21019. Acest document strategic a fost prezentat în şedinţa CSAT, a fost supus analizei specialiştilor, a făcut obiectul conbsultării cu liderii partidelor şi a fost aprobat de comsiiile de specialitate. Personal, am fost direct interesat ca de acest document strategic şi împreună cu Victor Ponta, am considerat că acest document nu trebuie să facă obiectul unor abordări politicianiste fiind vorba de intersul naţional", a susţinut premierul interimar Gabriel Oprea în plenul reunit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici