- Home
- Politic
- BUCUREŞTI , (10.10.2018, 18:21)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dragomir, fost ofiţer SRI, solicitare în Parlamentul European: Mai există vreun stat european în care există protocoale? Care e acesta?
Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir a solicitat, miercuri, în cadrul unei dezbateri din Parlamentul European, să ştie dacă mai există vreun stat european în care să se fi încheiat protocoale între serviciile secrete şi instituţii judiciare, acuzând că UE nu a acţionat în niciun fel faţă de abuzuri.
Urmărește
2607 afișări
Daniel Dragomir, fost ofiţer SRI, solicitare în Parlamentul European: Mai există vreun stat european în care există protocoale? Care e acesta?
"În ultimii 3 ani, nu am văzut niciun fel de schimbare în atitudinea Uniunii Europene sau a Parlamentului European referitor la situaţia sistemului judiciar din România. Cred că este timpul totuşi să schimbăm această perspectivă. A venit momentul ca noi să punem întrebările", a declarat Daniel Dragomir, miercuri, la o dezbatere privind reforma justiţiei din România.
Fostul ofiţer SRI a acuzat că protocoalele încheiate între serviciile secrete şi instituţiile judiciare încalcă legile ţării şi drepturilor celor aflaţi în procese la o judecată echitabilă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Bucureştenii decid viitorul oraşului: Referendum crucial în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştii
"Avem în România o Constituţie, legi, codurile penale şi apoi mai sunt protocoalele secrete. Acestea sunt documente semnate de către serviciile secrete cu instituţiile judiciare, precum Parchetul General, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Aceste protocoale reprezintă partea întunecată a sistemului judiciar din România, faptul că, pe lângă lege, anumite autorităţi discută confidenţial despre dosarele penale. Cea mai mare problemă este faptul că, prin această cooperare între servicii şi instituţiile judiciare, serviciile şi-au ascuns prezenţa în dosarele penale, au adus judecătorilor documente secrete fără ca acestea să fie cunoscute de vreuna din părţi şi, de asemenea, a fost permisă supravegherea ţintelor. Nimeni nu a ştiut de aceste protocoale secrete până acum câteva luni. Acum aflăm de protocoale noi în fiecare săptămână, în fiecare lună. Ultimul, protocolul dintre SRI şi Inspecţia Judiciară, care ne-a arătat că serviciile au fost implicate în supravegherea magistraţilor. Acest protocol încalcă articolul 6 al Convenţiei Europene (a Drepturilor Omului -n.r.) pentru că refuză oamenilor dreptul la un proces echitabil. Practic, judecătorul are acces la nişte documente clasificate pe care tu nu le poţi vedea, ca să te aperi", a declarat Daniel Dragomir.
El a dat drept exemplu afirmaţia făcută de fostul secretar general al Serviciului Român de Informaţii, generalul în rezervă Dumitru Dumbravă, care a devenit cunoscut opiniei publice din momentul în care a declarat că justiţia este un câmp tactic pentru acest serviciu secret.
"Ceea ce vreau eu să vă întreb este dacă mai e vreo ţară europeană care să aibă astfel de protocoale. Dacă da, aş vrea să ştiu care este. Aceste protocoale ne aduc aminte de modul cum acţiona fosta Securitate. Nu respectă standardele Uniunii Europene, ci se face justiţie în spatele uşilor închise. Trebuie să avem toleranţă zero faţă de aceste abzurui, să ne asigurăm că cei care au încheiat aceste protocoale răspund pentru asta", a solicitat Dragomir.
În cadrul Parlamentului European, miercuri a avut loc o dezbatere privind reforma justiţiei din România, la care au participat fostul ofiţer SRI, Daniel Dragomir, consultantul politic american David Clark şi editorul EU Today Gary Cartwright. David Clark, consultant politic american, susţinea, în iunie 2017, într-un raport prezentat în faţa Comisiei pentru Securitate si Cooperare în Europa – US Comitetul Helsinki, că Serviciul Român de Informaţii (SRI), "succesor al Securităţii comuniste, joacă un rol important în conducerea procurorilor anticorupţie." De asemenea, David Clark spunea că, în repetate rânduri, judecătorii au fost "ţinte" pentru că nu au acţionat în favoarea DNA.
Un alt raport privind justiţia din România a fost prezentat public de Gary Cartwright, fost membru al staff-ului Parlamentului European şi editor al publicaţiei EU Today, la începutul acestui an. Autorul raportului, care va vorbi la dezbaterea de miercuri, atrăgea atenţia asupra implicării SRI în justiţie şi efectele acestor ingerinţe.
Citește pe alephnews.ro: Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Cioloş, invitat să plece din magazin de o vânzătoare: Suntem înjosiţi în ţară. Şi gata, că pierd timpul şi clienţii | VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a întrerupt și emisia la TV'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe