Dreptul de vot în şedinţe al primarului, într-un proiect al Guvernului ce va fi promovat miercuri

Guvernul intenţionează să trimită, miercuri, după şedinţa de Guvern, la Parlament, în procedură de urgenţă, un proiect de modificare a legii administraţiei publice locale, a precizat vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur.

Urmărește
6 afișări

Flutur a arătat că în şedinţa BPN al PDL, dar şi în cea a coaliţiei s-a discutat despre acest lucru, menţionând că iniţiativa legislativă a Guvernului vizează modificări importante cum ar fi introducerea dreptului de vot în şedinţe al primarului, explicarea mai clară a cvorumului de şedinţe şi reprezentarea în instanţă de către primar ca reprezentant legal al autorităţii administraţiei.

Gheorghe Flutur a mai spus că în proiectul de modificare a legii administraţiei publice locale vor fi prevederi care să explice mai clar când este necesar cvorumul majorităţii simple pentru şedinţele de consilii locale şi când este potrivit ca acest cvorum să fie de două treimi, menţionând că un covrum de două treimi trebuie să existe pentru şedinţele în care se discută despre patrimoniu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici