- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (28.09.2022, 13:06)
- Gabriel Pecheanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Drulă sesizează Comisia Europeană şi OLAF în cazul licitaţiei de maşini pentru Poliţie
Liderul USR, Cătălin Drulă, a anunţat că a sesizat mai multe autorităţi, printre care Curtea de Conturi şi OLAF, pentru a ancheta licitaţia pentru autospeciale de poliţie câştigată de BMW: „Mai lipsea să se ceară sigla respectivei mărci pe maşini”, acuzând că a fost o „licitaţie cu dedicaţie”.
Urmărește
973 afișări
Cătălin Drulă, Facebook
„Am demonstrat factual de ce această licitaţie a fost una cu dedicaţie. Au apărut chiar glume în spaţiul public că mai lipsea să se ceară sigla respectivei mărci pe maşini. De fapt, nu e o glumă, e un lucru foarte serios, pentru că este un caiet de sarcini scris să se potrivească unui singur tip de maşină vândut de prietenul preşedintelui. Sunt fonduri europene la mijloc şi acest furt trebuie anchetat”, spune Cătălin Drulă.
El precizează că a depus sesizări către Autoritatea de Management.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
„Este încălcată în mod clar directiva europeană, transpusă şi în legislaţia naţională, care spune nu poţi face specificaţii tehnice pentru a restrânge concurenţa. Aici e caz clar de corecţii financiare şi de sesizare OLAF şi Parchetul European. Am sesizat şi noi OLAF. Asta e o obligaţie pe care o are Autoritatea de Management”, adaugă Drulă.
El mai spune că a mai sesizat Curtea de Conturi şi Comisia Europeană.
„Este un caz clasic, o neruşinare. Este o dovadă a nivelului de impunitate la care s-a ajuns în statul român. În momentul în care îţi permiţi ăîn halul ăsta să facu un caiet de sarcini cu dedicaţie pentru un prieten politic înseamnă să se simt de neatins. (...) Regimul Iohannis a impus o reţea de furt peste România, iar preşedintele e patronul acestei hoţii şi protectorul mafiei”, încheie Drulă.
Liderul USR a transmis marţi că, potrivit cerinţelor din caietul de sarcini al licitaţiei, au fost eliminate, prin mici modificări, alte modele şi mărci de autovehicule.
Poliţia Română a transmis că acuzaţiile din spaţiul public sunt nefondate.
„Societatea este într-o continuă schimbare, iar mijloacele folosite de cei care încalcă legea sunt permanent îmbunătăţite şi diversificate. În acest sens, pentru a-i combate eficient pe aceştia şi a asigura cetăţenilor un nivel crescut de siguranţă, este necesar ca Poliţia Română să fie într-o continuă dinamică, în ceea ce priveşte dotarea poliţiştilor cu mijloace de protecţie, precum şi de mobilitate. Tocmai de aceea, în ultimii ani s-au achiziţionat mai multe capabilităţii logistice, inclusiv loturi de autovehicule destinate activităţilor specifice poliţieneşti”, a transmis Poliţia Română.
Printre proiectele care au vizat îmbunătăţirea mobilităţii, la nivelul Poliţiei Române se numără şi „întărirea capacităţii administrative şi operaţionale a structurilor de luptă împotriva traficului de droguri şi terorismului - autovehicule BMW (cutie 8+1); operaţionalizarea structurilor de poliţie pentru protecţia animalelor, nou înfiinţate – autovehicule Ford (cele prevăzute cu cutie automată au 10+1 trepte)”.
În toate achiziţiile, au fost folosite, în principal, fonduri nerambursabile.
„Industria auto este într-o continuă dezvoltare, iar autovehiculele noi au performanţe din ce în ce mai ridicate, astfel că este necesar ca Poliţia Rutieră, prin specificul activităţilor pe care le desfăşoară, să se alinieze la standardele actuale. Pentru stabilirea criteriilor de performanţă pe care ar trebui să le întrunească autospecialele de poliţie rutieră, s-a avut în vedere alegerea unor tehnologii cât mai avansate, cu emisii reduse, ţinând cont, atât de eficienţă şi fiabilitate, sub toate aspectele, pe durata de exploatare, cât şi de modul de utilizare operativă. România se regăseşte pe un loc fruntaş în Europa, în ceea ce priveşte accidentele rutiere şi persoanele decedate în urma acestor tragice evenimente. Astfel că, toate aceste achiziţii, fie că vorbim de autospeciale, fie că vorbim de camere de supraveghere şi monitorizare a traficului rutier, au un singur scop: Reducerea riscului rutier şi salvarea de vieţi umane”, a mai transmis Poliţia Română.
Pentru îmbunătăţirea siguranţei rutiere, sunt în derulare, la nivelul Direcţiei Rutiere, două proiecte, în valoare de aproximativ 32 de milioane de euro.
De asemenea, Poliţia Română este în perioada de accesare pentru alte 3 proiecte. În cadrul acestora, printre altele, poliţia rutieră va beneficia inclusiv de suport aerian prin achiziţia a 4 elicoptere.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe