După Simion, Lasconi a depus semnăturile necesare candidaturii la prezidenţiale

Potrivit calendarului stabilit, 5 octombrie este data-limită pentru depunerea candidaturilor.

Urmărește
181 afișări
Imaginea articolului După Simion, Lasconi a depus semnăturile necesare candidaturii la prezidenţiale

După Simion, Lasconi a depus semnăturile necesare candidaturii la prezidenţiale

După George Simion (AUR) ieri, astăzi a fost ziua aleasă de Elena Lasconi, de la USR, să-şi depună candidatura la funcţia supremă în stat.

„Sunt aici, în faţa dumneavoastră şi îi reprezint pe românii care de 35 de ani se simt trădaţi şi păcăliţi de această clasă politică. Sunt unul dintre milioanele de români care după Revoluţia din 1989 şi-a văzut de viaţă. Sunt unul dintre milioanele de români care după Revoluţie s-a îndrăgostit, a adus pe lume un copil şi a construit o carieră. Am crezut că e de ajuns să ne construim România noastră împreună cu familiile noastre, cu prietenii noştri, cu colegii noştri de muncă. Dar de fiecare dată când am ieşit din România noastră ne-am lovit de România lor. De fiecare dată când am ieşit din România noastră ne-am lovit de spitalele lor proaste, de şcolile nemodernizate, de aroganţa şi fanfaronada lor. De 35 de ani ei au construit două Românii. O Românie în care ei au salarii speciale, pensii speciale, drepturi speciale. În cealaltă Românie suntem noi poporul. Noi care ne vedem de vieţile noastre cu frică de Dumnezeu, cu respect faţă de lege şi ei ne consideră cetăţeni de mâna a doua”, spune Elena Lasconi.

Ea afirmă că este nevoie de „un nou contract social între stat şi societate, un contract din care poporul să spună statului ce are de făcut şi nu invers”.

„În 2024 putem termina ce am început în 1989. În 2024 putem începe să construim România la care au visat cei care au înfruntat gloanţele comuniştilor, România la care au visat golanii care au protestat paşnic în Piaţa Universităţii pentru că FSN a capturat această ţară. Oare ce ar crede eroii de la Revoluţie ştiind că această ţară de 35 de ani este condusă de urmaşii comuniştilor? Ce ar crede eroii de la Revoluţie dacă ar şti că cel mai puternic partid politic îl are ca preşedinte de onoare pe Ion Iliescu, cercetat penal pentru crime împotriva umanităţii, niciodată judecat, niciodată condamnat? Oare ce ar crede Corneliu Coposu ştiind că blestemul României s-a înfăptuit şi că FSN-ul este şi de-a stânga şi de-a dreapta a eşicherului politic? Peste două luni vom merge la vot. Şi rezultatul ne va urmări cel puţin în următorii zece ani. În două luni, împreună, putem să ieşim din această fraudă morală a guvernării socialiste din ultimii 35 de ani. Această alianţă dintre PSD şi PNL a distrus însăşi ideea de democraţie, de competiţie de idei, de viziuni distincte, politice. Şi-au dat mâna pe sub masă şi guvernează sub ochii unei prese din ce în ce mai puţin libere, cu ajutorul instituţiilor fragile şi fragilizate”, adaugă Lasconi.

De asemenea, Elena Lasconi afirmă că „un om a vrut cu tot dinadinsul să aducă la putere urmaşii comuniştilor”.

„Un om a vrut cu tot dinadinsul să-i aducă la putere pe cei care au furat Revoluţia din 1989, pe cei care au organizat mineriadele şi pe cei care ne-au umilit pe data de 10 august 2018. Un om a vrut cu tot dinadinsul să aducă la putere cel mai corupt partid din România. Acel om se numeşte Klaus Iohannis. Noi la USR nu suntem perfecţi, de asta vă asigur. Dar pot să vă asigur că ascultăm întotdeauna vocea oamenilor. Sunt astăzi aici pentru a vă vorbi despre un proiect de ţară care pentru prima dată pune poporul înaintea statului. Poporul să-i spună statului ce are de făcut şi nu invers. Sunt aici pentru a vă vorbi despre un proiect de ţară în care elevii şi profesorii să fie înaintea baronilor din educaţie. Sunt aici pentru a vă vorbi despre un proiect de ţară în care pacienţii şi medicii sunt puşi înaintea baronilor din sănătate. Sunt aici pentru a vă vorbi despre un proiect de ţară în care cetăţenii sunt puşi înaintea statului. Sunt aici şi pentru a vă vorbi despre următorul lucru. Dacă România va fi condusă de oameni oneşti, cu siguranţă vom avea mai multe beneficii în apartenenţa noastră la Uniunea Europeană şi NATO. Sunt aici pentru a vă spune că este pentru prima dată în aceşti 35 de ani în care puteţi vota un om care nu face parte din sistemul corupt al acestei ţări. Sunt aici pentru a vă spune că îmi doresc să construim o Românie în care să ne simţim bine şi din care nu vrem să plecăm, o Românie pentru toţi, nu doar pentru unii”, încheie Lasconi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici