Duşa cere secretarilor de stat să "redea demnitatea" Parlamentului

Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Mircea Duşa, a cerut secretarilor de stat cu atribuţii în domeniu să fie prezenţi la dezbaterile Legislativului de câte ori va fi necesar pentru susţinerea proiectelor şi răspunsuri la întrebări, arătând că Guvernul "trebuie să redea demnitatea" Parlamentului

164 afișări
Imaginea articolului Duşa cere secretarilor de stat să "redea demnitatea" Parlamentului

Mircea Duşa (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Într-o întâlnire cu secretarii de stat care răspund de relaţia cu Parlamentul în ministere, prima de la preluarea funcţiei de ministru, Duşa a reamintit că Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării şi a cerut ca acest text constituţional "care a fost golit de conţinut în ultimii ani" să fie respectat în mod strict, se arată într-un comunicat transmis, joi, de către Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul.

"Ministrul a prezentat obligaţii clare pentru secretarii de stat pentru relaţia cu Parlamentul în ceea ce priveşte activitatea de legiferare, dar şi în privinţa controlului parlamentar asupra Executivului. El a explicat că reprezentanţii Guvernului trebuie să fie prezenţi în Parlament de câte ori va fi necesar atât pentru susţinerea proiectelor de lege cât şi pentru a răspunde la întrebările şi interpelările parlamentarilor", se arată în comunicat.

El a mai solicitat secretarilor de stat să acorde importanţă şi propunerilor legislative ale parlamentarilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici