- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (11.06.2014, 22:01)
- Eliana Radulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Duşa, după întâlnirea cu omologul grec: Suntem o oază de stabilitate în zonă, ca state graniţă NATO, UE
Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat, miercuri, după întâlnirea cu omologul grec, Dimitrios Avramopoulos, că NATO şi UE trebuie să stabilească la summit-ul din Ţara Galilor obiective şi capabilităţi care "să asigure securitatea şi liniştea" şi pe flancul sudic şi pe cel estic ale NATO şi UE.
Urmărește
320 afișări
Mircea Duşa (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)
"Suntem două ţări din estul şi sudul Europei care avem obiective comune, trebuie şi suntem o oază de stabilitate în această zonă, ca state graniţă NATO şi a Uniunii Europene, Grecia în flancul sudic, România în flancul estic. Am discutat despre situaţia politico-militară din zonă, atât din zona noastră, ca urmare a crizei din Ucraina, cât şi din flancul sudic al Europei, în zona Greciei, având în vedere instabilitatea din nordul Africii", a spus Duşa.
Acesta a precizat că a stabilit împreună cu omologul grec ca foarte urgent să fie revăzut memorandumul de colaborare în domeniul militar între România şi Grecia, iar acesta să fie extins şi cu alte obiective ale cooperării bilaterale, astfel încât cele două state să constituie un element important care priveşte securitatea în zonă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Ministrul a precizat că atât el cât şi Dimitrios Avramopoulos au apreciat măsurile pe care Consiliul Nord-Atlantic le-a luat după apariţia crizei din Ucraina, atât în ceea ce priveşte securitatea spaţiului aerian, cât şi securitatea spaţiului maritim.
"Am apreciat, încă o dată, cât de importantă este securitatea maritimă, atât la nivel de organisme NATO, cât şi la nivelul UE, faptul că s-a susţinut şi s-a acceptat acest principiu al securităţii maritime echilibrate, care să vizeze şi Marea Mediterană, dar şi Marea Neagră", a arătat Mircea Duşă.
La rândul său, ministrul Apărării al Republicii Elene a declarat că România şi Grecia - care slujesc dreptul internaţional, siguranţa stabilitatea şi pacea, împreună cu toate ţările din regiune - se fac cunoscute ca factori de stabilitate în arcul de instabilitate care începe în Tunisia şi sfârşeşte în Ucraina.
"Am pus accentul, în cele din urmă, pe cea mai importantă problemă: graniţe stabile în întreaga regiune", a spus ministrul elen.
Acesta a mai afirmat că România şi Grecia sunt şi puternice şi pregătite, dar şi "departe de extremisme, de naţionalisme depăşite, şi, din fericire, departe de discursul naţionalist care ameninţă din ce în ce mai mult Europa".
El a menţionat că summit-ul NATO care se va desfăşura în Ţara Galilor va fi cea mai importantă conferinţă la nivel înalt a Alianţei din ultimii 20 de ani vizând probleme de siguranţă în întregul spaţiu.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe