Duşa: PDL ori votează hotărârea de protest, ori pleacă din plen şi se amână votul la moţiune

Liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, a declarat, pentru MEDIAFAX, că propunerea lui Puiu Haşotti ca Parlamentul să adopte o hotărâre de protest faţă de mesajele lui Viktor Orban a fost o capcană pentru PDL.

Urmărește
2 afișări

Duşa a spus că propunerea ca Parlamentul să adopte o hotărâre prin care să îşi exprime protestul faţă de mesajele premierului Ungariei, Viktor Orban, a fost pregătită ca o capcană întinsă PDL.

Anunţul făcut de Haşotti exact înainte ca Parlamentul să intre în procedură de vot la moţiunea de cenzură a fost gândit de USL de dimineaţă, însă strategia nu a fost comunicată nici măcar parlamentarilor PSD şi PNL, la curent fiind doar câţiva lideri ai USL.

"Acum, PDL e în capcană, pentru că ei nu au voturi mai multe decât noi pentru că au adus în Parlament doar atâţia oameni cât să fie cvorum. Ori votează hotărârea de protest, ori pleacă din sală ca să nu fie cvorum şi să nu se adopte hotărârea, însă în acest caz se suspendă şedinţa şi se amână votul la moţiune", a explicat deputatul PSD.

La începutul şedinţei comune în care se dezbate şi se va vota moţiunea de cenzură, şi-au anunţat prezenţa 256 de senatori şi deputaţi.

O Hotărâre a Parlamentului se poate adopta cu majoritatea voturilor celor prezenţi, cu condiţia întrunirii cvorumului de lucru, de 236 de prezenţi.

La ora transmiterii ştirii, liderii de grupuri aparţinând arcului guvernamental negociază în cabinetul Robertei Anastase conţinutul hotărârii, în condiţiile în care din cei 256 de parlamentari prezenţi 212 aparţin opoziţiei.

Lucrările Parlamentului sunt întrerupte de aproape o oră, după ce propunerea făcută de Haşotti a provocat controverse şi împotrivirea partidelor de la putere, care au argumentat că nu se poate modifica ordinea de zi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici