Echipa Kamalei Harris se luptă pentru o dezbatere cu Donald Trump cu microfoanele deschise. Care este motivul din spate

Kamala Harris şi Donald Trump vor participa la prima dezbatere prezidenţială pe 10 septembrie, dar echipele lor de campanie încă se luptă în privinţa modului în care vor rămâne microfoanele pe parcursul dezbaterii.

Urmărește
2912 afișări
Imaginea articolului Echipa Kamalei Harris se luptă pentru o dezbatere cu Donald Trump cu microfoanele deschise. Care este motivul din spate

Echipa Kamalei Harris se luptă pentru o dezbatere cu Donald Trump cu microfoanele deschise. Care este motivul din spate

Prima dezbatere prezidenţială dintre Donald Trump şi Kamala Harris va avea loc peste două săptămâni la ABC News, însă echipele de campanie ale celor doi candidaţi în cursa pentru Casa Albă încă se luptă în privinţa microfoanelor, scrie BBC.

Campania lui Donald Trump face presiuni pentru ca microfoanele să fie oprite atunci când este rândul contracandidatului să vorbească.

Pe de altă parte, echipa de campanie a democratei Kamala Harris se luptă pentru ca acestea să fie deschise pe tot parcursul dezbaterii electorale dintre ea şi rivalul acesteia, Donald Trump.

Care este motivul din spate

Motivul care stă în spatele acestei insistenţe este redat de faptul că microfoanele deschise în timpul dezbaterii – care ar permite intervenţii în orice moment peste luările de poziţie ale contracandidatului – ar avea potenţialul de a arăta telespectatorilor un Trump mai „nefiltrat”.

„Înţelegem că manipulatorii lui Trump preferă microfonul în surdină, deoarece nu cred că acesta se poate comporta ca un preşedinte timp de 90 de minute de unul singur”, se arată într-o declaraţie a purtătorului de cuvânt al Kamalei Harris.

„Motivul pentru care ea spune să se dezactiveze microfoanele este pentru că Trump este necontrolat”, a declarat Ameshia Cross, strateg democrat şi analist politic, pentru BBC.

Mergând pe acelaşi fir, Ameshia Cross afirmă faptul că postările şi atacurile la adresa Kamalei Harris atât din mediul online, cât şi cele din timpul mitingurilor sale electorale, oferă exemple despre modul în care ar putea aborda dezbaterea de la ABC News.

Totodată, insultele lui Trump ar putea îndepărta alegătorii nehotărâţi. „Una dintre modalităţile de a-i convinge pe alegătorii nehotărâţi nu este prin atacuri personale”, a declarat pentru New York Times Kevin Madden, un strateg republican vechi.

Trump e deschis şi variantei cu microfoanele deschise

Pe de altă parte, Donald Trump pare mai puţin preocupat de regula microfoanelor închise: „[Nu] contează pentru mine. Aş prefera să am [microfoanele] probabil pornite”, a declarat el luni, punctează BBC.

În plus, echipa sa de campanie îşi doreşte ca regula microfoanelor închise să rămână în vigoare şi în cadrul dezbaterii din septembrie, aşa cum a fost stabilit de la început inclusiv pentru dezbaterea cu Joe Biden.

Kamala Harris şi Donald Trump vor avea prima dezbatere prezidenţială în 10 septembrie, la postul ABC News.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici