Editorial Cristian Tudor Popescu: Vara nu-i ca iarna

50% dintre români nu au aflat că Soarele nu se roteşte în jurul Pământului, aşa cum pare. Rezultatul recentului sondaj nu probează "prostia" unui popor. Românii au, după părerea mea, o inteligenţă aplicată, manifestată numai când e vorba de interesul personal, direct şi palpabil, gustabil, numărabil.

Urmărește
46 afișări
Imaginea articolului Editorial Cristian Tudor Popescu: Vara nu-i ca iarna

Editorial Cristian Tudor Popescu: Vara nu-i ca iarna (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Ce-mi pasă mie că Pământul se învârte în jurul Soarelui sau viceversa? Dacă ştiu răspunsul corect, îmi taie ăştia mai puţin din salariu? Au trăit primii oameni în aceeaşi perioadă cu dinozaurii? Dumnezeu ştie, problema mea e că trăiesc acum cu nişte dinozauri în cârcă, care nu mă lasă să respir.

Alte sondaje indică faptul că peste jumătate dintre românii cu drept de vot ar spune "da" acum în privinţa suspendării din funcţie a lui T. Băsescu. Păi, e ca şi cu rotitul Soarelui în jurul Terrei. Cu nu mai mult de 9 luni în urmă, peste cinci milioane de alegători au pus ştampila pe T. Băsescu. Aveau în faţa ochilor, limpezi ca lumina Soarelui, toate minciunile în falş, jurămintele strâmbe, făţărniciile, mârlăniile adunate în 5 ani, coţcăriile imobiliare, "nepotismele" sexuate sau nu, concepţia securistă despre lume şi viaţă, cinismul, urâciunea sufletească ale celui care a lovit golăneşte un copil.

Citeşte continuarea editorialului pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici