Elena Lasconi: „Noi avem foarte mulţi specialişti în partid care ar putea să fie premieri”

USR are foarte mulţi specialişti în partid care ar putea să fie premieri, afirmă Elena Lasconi, după ce, într-o emisiune TV, a afirmat că, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale, l-ar nominaliza pe liberalul Ilie Bolojan pentru a forma guvernul.

Urmărește
268 afișări
Imaginea articolului Elena Lasconi: „Noi avem foarte mulţi specialişti în partid care ar putea să fie premieri”

„Nu există discuţii şi negocieri în legătură cu o alianţă cu PNL, deşi am aflat din presă că cică am fi vorbit dar nu s-a întâmplat asta, garantat. Mi-a venit această idee (de a vorbi despre Bolojan ca variantă de premier, n.r.) pentru că îl admir pe domnul Bolojan, pentru că are foarte mulţi ani în administraţie, dar vreau să vă spun foarte prompt că noi avem foarte mulţi specialişti în partid care ar putea să fie premieri. Pe de altă parte, mă gândeam şi la faptul că vom ajunge la guvernare şi o să facem o reformă pe bune în administraţie, iar domnul Bolojan o să îşi piardă serviciul, pentru că principala chestiune este desfiinţarea Consiliilor Judeţene şi comasarea comunelor cu mai puţin de 2.000 de locuitori, 27% sau 28% din suprafaţa României, din localiltăţi. Ştiu că o să ţină cu dinţii PSD de treaba asta, pentru că are mulţi primari în astfel de comune unde, credeţi-mă, taxele şi impozitele oamenilor din comună nu ajung să plătească salariile oamenilor din primărie şi practic se primesc bani de la Guvern sau de la CJ pentru a plăti funcţionarii din primărie, ceea ce este aberant. Astea sunt doar câteva din lucrurile la care ţin foarte mult şi care vor şi în Programul de ţară pe site-ul Elena Lasconi”, afirmă liderul USR, Elena Lasconi.

Ea subliniază, referitor la declaraţia despre Bolojan, că aşa a simţit: „Asta am crezut, asta am spus, nu m-am gândit la nu ştiu ce mutări de şah”.

„Nu am vorbit cu domnul Ciucă şi am spus că uşa USR-ului este deschisă. Am vorbit cu toate celelalte forţe de centru-dreapta, cu PMP, Forţa Dreptei, REPER, independenţi şi o să ieşim cu o comunicare la sfârşitul acestei săptămâni, pentru că mai e foarte puţin timp până la depunerea alianţelor parlamentare şi a alianţelor pentru prezidenţiale, 10 respectiv 15 septembrie”, adaugă Lasconi.

Ea a mai spus că o eventuală alianţă de dreapta se va numi tot USR, pentru a nu bulversa alegătorii.

„Nu se vor schimba. Este posibil să se schimbe mesajul iar dacă va exista vreo alianţă, alianţa se va numi USR ca să nu confuzăm oamenii la vot”, mai spune Lasconi.

Întrebată de ce s-au blocat discuţiile cu Ludovic Orban, ea a spus: „Fiecare îşi doreşte cât mai mult, când spun asta mă gândesc la locurile eligibile pentru parlamentari”.

De asemenea, Lasconi spune că Vlad Gheorghe nu este de acord să se reîntoarcă în partid, dar că a discutat cu Mihai Poliţeanu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici