- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (20.06.2022, 00:11)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
Elena Udrea cere achitarea. Când se judecă recursul în casaţie
- Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) va judeca pe fond, luni, recursul în casaţie introdus de fostul ministru Elena Udrea, condamnată în dosarul „Gala Bute”, la 6 ani de închisoare.
- Udrea cere achitarea folosind această cale extraordinară de atac.
Urmărește
3763 afișări
Sursa foto: MediafaxFoto
Elena Udrea este aşteptată în faţa Completului de 5 judecători al ÎCCJ care va dezbate recursul în casaţie, o cale extraordinară de atac, prin care fostul ministru încearcă să scape de condamnarea de 6 ani în dosarul „Gala Bute”.
„Cine se teme de rejudecarea Galei Bute? Am citit motivarea halucinantei Decizii a ÎCCJ prin care DOAR MIE, dintre toate cazurile similare, mi s-a respins dreptul a fi rejudecată legal în dosarul Gala Bute, şi sunt uluită de argumentele pe care cei 4 judecători le aduc pentru respingerea contestaţiei mele în anulare. Dacă această motivare ar fi fost făcută de judecători de la cea mai mică judecătorie din ţară, poate cineva le găsea o scuză. Dar ea este asumată de judecători de la cea mai înaltă instanţă din România, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, şi, chiar de către nişte judecători pe care eu îi consider dintre cei profesionişti!”, a scris Elena Udrea duminică seara.
Aceasta a scris pe Facebook două exemple din motivare: „Cei 4 au considerat că 6 ani nu sunt de ajuns să se rejudece apelul în Gala Bute, invocând astfel riscul de prescripţie despre care vorbeşte decizia CJUE din decembrie 2021. Apelul iniţial a fost judecat în 8 luni!!! Tot procesul a durat 3 ani, cu tot cu urmărirea penală. Cum să spui că nu ţi-ar ajunge 6 ani să rejudeci apelul? Apoi, timpul necesar judecarii este în mana judecătorilor, ei pot decide cât de repede se judecă un dosar şi ar putea rejudeca un apel şi în 6 luni, şi în 3 luni. 2) Au spus că există riscul ca, după atâta timp, martorii să nu îşi mai amintească faptele! Pai legea prevede prescripţie de 15 ani, chiar şi de 20 de ani la abuzul în serviciu! Asta înseamnă că legea are în vedere faptul că un proces poate dura atât, fără probleme de administrare de probe. Teoria judecătorilor este bună să fie predată celor care vor ca prescripţia să nu existe, eventual! Dar nu funcţionează în contextul legii existente şi nu a fost un argument care să îi oprească pe aceşti judecători să redeschidă toate celelalte dosare care acum se rejudecă. Mai degrabă cred că temerea lor este că, nemaifiind ameninţaţi cu arestarea astăzi, cei trei denunţători din dosar, Nastasia, Lungu, Topoliceanu, ar putea să îşi retragă denunţurile mincinoase”, mai scrie Udrea pe Facebook.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
Udrea este convinsă că toate motivarea poate fi rezumată prin faptul că nu se doreşte aplicarea legii în cazul său, pentru că, dacă este rejudecată, ar putea scăpa de pedeapsă.
„Da, aşa este! Dacă dosarul Gala Bute este rejudecat de către judecători independenţi, singura soluţie posibilă este ACHITAREA MEA! Nu uitaţi, este vorba despre dosarul în care singurele probe în acuzarea mea sunt declaraţiile celor 3 denunţători, care au rămas liberi ca urmare a acestor declaraţii mincinoase! Asta nu a contat pentru judecătorii „sistemului paralel”, Florentina Dragomir sau Ionuţ Matei, care, puşi cu mâna în completele care m-au judecat, au executat ordinul de condamnare a mea, împotriva oricăror evidenţe din dosar. Eu am avut curajul să vin în România acum 3 ani de bunăvoie, să mă supun rejudecării dosarului Gala Bute, crezând că justiţia a devenit corectă şi independentă după Decizia nr. 685/2018 a CCR şi că voi avea parte de lege şi dreptate de data asta! Abuzul făcut acum împotriva mea este mai mare chiar decât ceea ce au făcut Florentina Dragomir şi Ionuţ Matei, care măcar s-au prefăcut că mă judecă 3 ani. Acum mi se spune clar „ţie nu vrem să îţi aplicăm legea, în cazul tău nu vrem să respectăm nici legea, nici decizia CCR, nici cea a CJUE, nu vrem să respectăm nimic”. Cineva care nu mai poate da ordine judecătorilor astăzi aşa cum o făcea în trecut, pentru că azi nu mai există „sistemul paralel de justiţie”, a pus la cale un plan bine ticluit prin care a manipulat judecători şi i-a determinat prin intoxicări să se răzgândească în dimineaţa zilei de 7 aprilie şi să îmi respingă contestaţia în anulare. Cineva care este disperat să nu se rejudece Gala Bute pentru ca eu să rămân condamnată ilegal!”, a mai scrus Udrea.
Elena Udrea a ajuns joi, 16 iunie, în România, la câteva zile după ce autorităţile bulgare au decis extrădarea sa.
Elena Udrea s-a aflat în custoria autorităţilor bulgare, după ce fostul ministru a fost prins în 7 aprilie, la graniţa dintre Bulgaria şi Grecia. Udrea a plecat din România în ziua când a fost condamnată în dosarul „Gala Bute”.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Elena Udrea a fost adusă în România
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump