Emilia Şercan, dezvăluiri din cazul său: „Ce se întâmplă acum în dosar? Captura cu pozele prin care s-a dorit compromiterea a ajuns la un număr semnificativ de şefi din Poliţia Română iar procurorul de caz mi-a cerut mie percheziţionarea telefonului personal. Procurorul anchetează victima”

  • „Am fost atât de revoltată, am spus că sunt de acord să dau telefonul ca să fie inspectat, verificat, anchetat, orice, dar nu de către vreo autoritate a statului român. Dacă eu am comis vreo infracţiune, să vină statul român cu mandat de percheziţie şi să mi-l ridice”
  • „I-am spus domnului Procuror şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel: eu nu voi accepta şi n-o să tac din gură”
  • „Am trimis la Parchet aceste dovezi, Parchetul de pe lângă Sectorul 4 nu mi le-a înregistrat”
  • „Plângerea mea penală este trimisă cu Poşta Militară la Parchetul Sectorului 4, dar a ajuns în 8 zile. Poşta militară este în subordinea SRI, cu Poşta Militară se trimit documentele secrete. O plângere penală nu este un document secret. (...) Cine răspunde de toate lucrurile acestea?”
  • „În martie, am făcut solicitare către Parchet ca să ceară ştergerea fotografiilor de pe site-ul lui Rizea, pentru că infracţiunea continua, iar Parchetul n-a făcut nimic”
  • „Specialiştii cybersecurity de la Bitdefender au descoperit că fotografiile pe site-ul „patrianoastră” au fost urcate la 2 ore după ce am vorbit cu Lucian Bode la telefon”
  • „Pe mine ofiţeri ai statului român de la Academia de Poliţie m-au ameninţat cu moartea, nu lumea interlopă, nu mafioţii, nu infractorii, ci nişte oficiali ai statului român cu grad de chestor şi de comisar şef”
  • „Aici este posibil să fie implicate şi alte structuri ale statului român. Este foarte posibil să fie implicaţi şi oameni politici”
  • „Prin acţiunea făcută în instanţă, Ciucă recunoaşte că teza lui este plagiată”
  • „Au încercat să-mi închidă gura. Au încercat să mă scoată din presă”
Urmărește
2709 afișări
Imaginea articolului Emilia Şercan, dezvăluiri din cazul său: „Ce se întâmplă acum în dosar? Captura cu pozele prin care s-a dorit compromiterea a ajuns la un număr semnificativ de şefi din Poliţia Română iar procurorul de caz mi-a cerut mie percheziţionarea telefonului personal. Procurorul anchetează victima”

„Este vorba despre dosarul în care o probă – în care eu m-am dus să reclam la Poliţie furtul unor poze personale şi urcarea lor pe nişte site-uri pentru adulţi, ceea ce înseamnă violarea vieţii private – şi cineva din Poliţie primeşte respectiva captură de ecran şi o dă mai departe, astfel încât la 40 de minute după ce eu am părăsit secţia de Poliţie, respectiva captură de ecran şi fotografiile erau încărcate pe un site din Republica Moldova al infractorului condamnat definitiv Cristian Rizea”, a declarat Emilia Şercan, în emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News.

Emilia Şercan, jurnalist de investigaţie şi lector la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii Bucureşti a povestit în emisiune momentele dificile prin care a trecut atunci când instituţiile statului au încercat la început de an să o compromită, după ce a dezvăluit plagiatul premierului Nicolae Ciucă.

„În mod categoric, captura respectivă de ecran nu avea cum să plece decât din Poliţie. (...) Telefonul meu nu a fost spionat astfel încât cineva să-mi fi sustras respectiva captură de ecran. Captura de ecran este făcută doar de mine, este în telefonul meu, eu nu o dau niciunei alte persoane cu excepţia unei doamne ofiţer din Poliţie – după ce ea îmi cere numele contului care mi-a trimis respectivele mesaje – şi aici vreau să spun două lucruri, pentru că nu mai pot să tac din gură şi nu mai pot să accept.

Toată lumea înţelege că nu putea să plece respectiva captură de ecran decât din Poliţie dar ce se întâmplă acum în dosarul care acum este anchetat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti? Procurorul de caz vine şi îmi cere mie să-mi percheziţioneze telefonul mobil, să predau de bună voie telefonul mobil şi cartela telefonului mobil folosite de mine, să le dau pentru a fi percheziţionate. Procurorul anchetează victima. (...) La foarte scurt timp după ce eu i-am dat captura respectivă de ecran doamnei poliţist, doamna poliţist o trimite către doi şefi din Poliţia Română, iar unul dintre ei o trimite mai departe altor şefi din Poliţia Română. Şi captura ajunge la un număr semnificativ de şefi, la şefimea din Poliţia Română. Ce face doamna procuror? Îmi cere mie telefonul ca să fie percheziţionat. Am fost atât de revoltată, am spus că sunt de acord să dau telefonul ca să fie inspectat, verificat, anchetat, orice, dar nu de către vreo autoritate a statului român. Dacă eu am comis vreo infracţiune, să vină statul român cu mandat de percheziţie şi să mi-l ridice. (....)”.

După ce a dezvăluit că procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti au încercat să ancheteze în dosar victima şi nu agresorii, Emilia Şercan a povestit şi alte nereguli care s-au întâmplat în cazul său:

„Amnesty Tech, o entitate internaţională, deja mi-a verificat telefonul şi a spus că telefonul meu este în regulă. Pe mine ofiţeri ai statului român de la Academia de Poliţie m-au ameninţat cu moartea, nu lumea interlopă, nu mafioţii, nu infractorii, ci nişte oficiali ai statului român cu grad de chestor şi de comisar şef. (...) Eu sunt convinsă că n-a fost în intenţia poliţistei să-mi facă ceva rău, dar ea a dat captura de ecran unor şefi pentru că probabil asta este cutuma. (...) Dar nu sunt cerute spre percheziţionare telefoanele poliţiştilor, ci este cerut telefonul meu spre a fi percheziţionat. Am cerut audienţă la Procurorul şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel în ziua respectivă. Şi i-am spus domnului procuror: eu nu voi accepta şi n-o să tac din gură şi atât cât o să pot, cu instrumentele pe care le am – jurnalistice – o să văd ce s-a întâmplat (...)”

„Domnii Bode şi Matei n-au înţeles în primă fază că acea captură de ecran nu era decât în telefonul meu (...) Ambii mi-au spus că se va face o anchetă internă pentru a-l descoperi pe cel care a scurs captura. (...) Acţiunea de Kompromat s-a petrecut în februarie 2022, eu am ieşit abia în aprilie 2022. (...) Aveam nevoie de dovezi certe că nu mi-a fost spart telefonul, 6 săptămâni nu am spus nimic. Ancheta efectivă în dosarul meu a început după ce eu am ieşit public. (...) Domnul Benone Matei mă cheamă la el în birou şi îmi arată o analiză cu un articol publicat pe siteul „patrianoastră”, site-ul înregistrat în Islanda, ţară non UE, şi îmi arată data. Ce face domnul Benone Matei? Îmi insuflă pur şi simplu îndoiala. Ce arăta site-ul respectiv? (...) Ce îmi arată Benone Matei în analiza făcută de „cei mai buni specialişti” – este că acel site este „sursa”. Eu plec năucă de acolo şi editoarea îmi spune că site-ul indicat de şeful IGPR avea materiale antedatate. (...) Au construit un site ca să muşamalizeze scurgerea din Poliţie”

„Am trimis la Parchet aceste dovezi, Parchetul de pe lângă Sectorul 4 nu mi le-a înregistrat. Ei au refuzat să-mi dea numărul de înregistrare al dosarului până n-am vorbit cu Procurorul General al României, Gabriela Scutea. Asta se întâmpla pe 9 martie 2022. (...)Plângerea mea penală cu muşamalizarea a fost trimisă la sectorul 4 şi ei nu mi-o înregistrează ca probă. Plângerea mea penală este trimisă cu Poşta Militară la Parchetul Sectorului 4, dar a ajuns în 8 zile. Poşta militară este în subordinea SRI, cu Poşta Militară se trimit documentele secrete. O plângere penală nu este un document secret. (...) Cine răspunde de toate lucrurile acestea, domnul Bode, domnul Matei?”

„Aici este posibil să fie implicate şi alte structuri ale statului român. Este foarte posibil să fie implicaţi şi oameni politici. Ăsta este motivul pentru care se cere percheziţionarea telefonului meu, nu percheziţionarea telefoanelor celor la care a ajuns captura. Primul semnal de alarmă serios pentru mine a fost când am încercat să aflu numărul dosarului meu. Am făcut 4 solicitări la Parchetului sectorului 4, la Poliţie...daţi-mi numărul de dosar penal, nu se poate să nu dai numărul de dosar penal unei persoane vătămate. Atunci a fost semnalul de alarmă că se întâmplă ceva nasol. (...) Organizaţiile media internaţionale au trimis scrisori către autorităţile statului român. Site-ul „patrianoastră” a dispărut chiar atunci când şefii de instituţii, ministrul de interne şi şeful Poliţiei Române află de scrisoarea trimisă”.

„Specialiştii cybersecurity de la Bitdefender au descoperit că fotografiile pe site-ul „patrianoastră” au fost urcate la 2 ore după ce am vorbit cu Lucian Bode la telefon. Lucian Bode ori este părtaş în povestea asta, ori oamenii din subordinea lui s-au apucat să muşamalizeze după ce-au aflat de la el. (...) Categoric, captura a plecat din Poliţie. Dar dacă mai departe oamenii din ministerul de Interne au dat-o mai departe unor particulari sau au dat-o unor alte structuri a statului – cum poate să fie DGIA – nu am de unde să ştiu. La asta trebuie să răspundă, asta trebuie să afle procurorii”.

Cât despre plagiatul de care este acuzat premierul României şi preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, dar şi despre demersurile de realizare a unor audieri în Parlament, toate acestea sunt în acest moment blocate.

„Plagiatul lui Ciucă este blocat prin Parchetul General care a ridicat originalul şi copiile.(...) Originalul a fost ridicat pentru ca CNATDCU să nu mai poată constitui acel dosar de verificare a tezei domnului Ciucă. Premierul Ciucă în februarie 2022 a cerut în instanţă suspendarea înregistrărilor plângerilor depuse la CNATDCU pe plagiatul său. Cred că domnul Ciucă şi-a făcut un mare deserviciu. Prin acţiunea făcută în instanţă, Ciucă recunoaşte că teza lui este plagiată. (...) N-am nicio explicaţie, dar cu siguranţă că au încercat să-mi închidă gura. Au încercat să mă scoată din presă. Eu din februarie încoace nu mai am timp să mai scriu absolut nimic. (...) Pozele de pe site-ul lui Rizea au fost şterse datorită unei organizaţii din SUA care a făcut solicitări legale. În martie, am făcut solicitare către Parchet ca să ceară ştergerea fotografiilor de pe site-ul lui Rizea, pentru că infracţiunea continua, iar Parchetul n-a făcut nimic”, a declarat Emilia Şercan, în emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici