Emisiunea „Ochii pe mine! Vlad Craioveanu”. Iulian Chifu: Raportul medical al lui Donald Trump va deveni zilnic breaking news pentru burse

  • Iulian Chifu, analist politic: Infectarea lui Trump a avut impact asupra burselor lichide, asupra cursului dolar-euro, pentru români nu va fi un efect major, noi suntem legaţi mai mult de cursul euro
  • Medicul Adrian Marinescu: Echipa de medici din jurul lui Donald Trump trebuie să-l monitorizeze permanent, următoarea săptămână nu va fi uşoară, riscul de a dezvolta complicaţii există
  • Christian von Albrichsfeld, director general Continental România: Românii fac cele mai interesante proiecte, găsesc mereu soluţii, suntem pe vârf de dezvoltare, nu este altfel în Germania
Urmărește
141 afișări
Imaginea articolului Emisiunea „Ochii pe mine! Vlad Craioveanu”. Iulian Chifu: Raportul medical al lui Donald Trump va deveni zilnic breaking news pentru burse

Sursa foto: Captură / Emisiunea „Ochii pe mine! Vlad Craioveanu”

Ochii pe Mine! De vineri seara a plecat de la un business care merge ca pe roate în România – Continental şi a continuat cu pandemia anului care a ajuns şi la Casa Albă.

Primul invitat al lui Vlad Craioveanu, Head of Country Continental România, Christian von Albrichsfeld, care ocupă această funcţie din 2009 şi îi place mult în România şi apreciază angajaţii români

Noi putem să facem cu românii tot aici, facem cele mai interesante proiecte

"Vlad Craioveanu: Care e principala calitate a angajatului român?

Christian von Albrichsfeld: Noi putem să facem cu oamenii tot aici, avem 7000 de oameni în cercetare-dezvoltare cu care facem cele mai interesante proiecte, nu facem altceva decât în Germania, suntem pe vârf de dezvoltare. Dezvoltăm maşini care se conduc singure, de exemplu şi TIRuri care frânează singure, în funcţie de distanţa între maşini, avem maşini interconectate.

Acum ne dezvoltăm în direcţie de IoT, de smart cities cu Inteligenţă Artificială, cu cloud computing, putem face aici orice facem altundeva în lume. Un punct specific este că oamenii au învăţat să găsească soluţii pe care alţii nu le găsesc, mentalitatea este că dacă avem o problem, căutăm soluţia nu spunem că nu se poate rezolva. Asta mie îmi place foarte mult. Românii vor să înveţe, sunt foarte flexibili şi întotdeauna vor să primească şi mai multe responsabilităţi, asta vedem la noi în companie şi ne place foarte mult."

Christian von Albrichsfeld a menţionat că au fost afectaţi pentru că toţi producătorii de maşini au închis fabricile în aprilie-mai si nu au mai fost vânzări, dar acum economia începe să îşi revină şi "mergem mai departe". Continental Automotive are şi department de cercetare si dezvoltare în România, iar în starea de urgenţă 90% dintre angajaţi au fost trimişi să lucreze de acasă, iar în prezent 25% au revenit la birou.

"Am rămas atât în România şi mă bucur că este flexibilă compania la care lucrez, că poţi să spui şi ce doreşti, a fost foarte interesant ce am făcut aici, lucrurile s-au schimbat aşa mult că mereu a fost interesant să stau aici. Am venit în 2009, în criză şi am crescut de la 7.000 la 20.000 de angajaţi. Mie îmi plac oamenii din România, mentalitatea, cultura, sunt foarte flexibili, profesionişti, nu sunt reguli aşa stricte ca în alte ţări", spune Christian von Albrichsfeld.

Şi la Continental au fost cazuri de infectări, cam acelaşi procent pe care îl înregistrează şi România, dar doar 4-5 cazuri s-au infectat de la colegi, restul s-au infectat în viaţa privată, nu în companie. "Noi am implementat toate măsurile legale, măşti, dezinfectant, lucrul la noi în fabrici nu este aglomerat, unde a fost nevoie am pus pexiglas, cel mai mult în locuri comune, în cantina".

Munca de acasă a fost eficientă, dar după 2-3 săptămâni oricărui angajat îi lipsesc colegii, şi trebuie găsită o modalitate pentru a lucra aşa mai mult timp, dar să ţinem legătura, oamenii să se vadă, să bea cafea împreună, să fie creativi.

Din punctul de vedere al unui director de companie care produce cauciucuri de maşini, infrastructura e principala problemă a Romaniei. Pe de altă parte, costurile au crescut, salariul minim s-a dublat din 2009, şi ar trebui să crească productivitatea ca să fie rentabil pentru companii, să ai forţă de muncă mai educate. Din acest punct de vedere, Continental s-a implicat în educaţie, pregătind 400 de elevi la şcoala profesională.

De la maşini şi urme de cauciuc în criză pe asphalt, am trecut la co-vidul de putere de la Casa Alba. Medicul Adrian Marinescu a subliniat că ce primeşte un pacient din România va primi si Trump anti-covid. "Se aplică aceleaşi reguli şi la Trump, chiar dacă e vorba de preşedintele Americii nu există medicament miraculous. Discutam cu un medic din SUA şi zicea că, în functie de cum evoluează lucrurile, Donald şi Melania Trump vor primi Remdesivir."

Preşedintele american a părut că nu a luat măsurile de prevenţie foarte în serios, şi în rândul politicienilor riscul există şi sunt cazuri în lume. "Cred că de aici ar trebui sa plece exemplul, n-ar trebui să trecem prin infecţie ca să ajungem să credem. Putem face o formă severă şi poate fi prea tarziu.„

Doctorul Adrian Marinescu consideră că SUA s-au dat şi până acum peste cap să găsească un tratament, un vaccin sigur va apărea undeva în cursul lui 2021, nu e realistic în acest an, pentru că trebuie produs pe scară largă, distribuit.

"Sunt convins că Trump are o echipa de medici în plină forţă, trebuie să îl monitorizeze periodic, e în vârstă, supraponderal, are probleme cardiace. Următoarea săptămână nu va fi uşoară, riscul de a se dezvolta complicaţii există, va fi monitorizat permanent si vor interveni imediat", a precizat Marinescu.

De la specialistul în medicină, am trecut la specialistul în politică externă care a întors pe toate părţile situaţia în care se află acum cel mai puternic om al lumii, infectat cu Covid-19.

În opinia analistului Iulian Chifu, campania electorală din SUA merge înainte, cât timp Donald Trump nu are simptome, nu va putea merge fizic la întâlnirile cu electorii, ci online.  Campania ar putea fi oprită, doar daca Trump ar fi în incapacitate totală, în caz de deces. A mai fost un caz în SUA, când J.F. Kennedy a fost ucis. Şi în România am fost două cazuri în care atât preşedintele Ion Iliescu, cât şi preşedintele Traian Băsescu nu au putut, pentru câteva ore, să îşi exercite atribuţiile, care au fost preluate de preşedintele Senatului.

"Dacă mâine se întâmplă ceva cu preşedintele, vicepreşedintele preia tot, există un lanţ foarte bine pus la punct, chiar dacă există o problemă în cazul ambilor, cineva va prelua atribuţiile".

Din punct de vedere economic, bursele lichide au înregistrat un efect major, dar în România nu s-a simţit, pentru că noi suntem legaţi maim ult de cursul euro, nu de cel al dolarului.

Raportul medical al lui Donald Trump va deveni zilnic breaking news pentru burse

"Vlad Craioveanu: Credeţi că raportul medical al lui Donald Trump va deveni zilnic breaking news?

Iulian Chifu: Pentru bursă devine un lucru foarte important. De altfel, până la buletinul său, îl vom avea pe Donald Trump foarte present pe televiziuni, în limita spaţiului care este disponibil, suntem totuşi în campanie, nu poate să se lăfăie cum vrea. În schimb ăn zona de Social Media, de internet, el va fi preznt şi vom vedea exact care este starea lui. Va face acest lucru special pentru a transmite electoratului său, cetăţeanului American că e bine, că e în formă. Sau, în momentul în care va dispărea va fi o problem, să abia atunci să vedem cum stau bursele."

Iulian Chifu spune că sunt elemente care îl ajută pe Trump în situaţia actuală, ca de exemplu întâlnirea cu admiratorii lui, strângerea de fonduri. Dar sunt şi dezavantaje.

Următoarea dezbatere, programată pe 7 octombrie, între vicepreşedinţii Mike Pence şi Kamala Harris isi are propriul program, posibil să crească puţin interesul pe vicepreşedintele republica.

Iulian Chifu a subliniat faptul că Biden are o echipă de 22 de consilieri şi Trump are 13, dar echipa e impoetantă nu prin număr, ci prin substanţă, reflectată în programe, în kiturile de răspuns la întrebări. Importantă este pregătirea celor două stuffuri.

În cee ace priveşte politica externă a lui Trump, acesta spune în cartea lui "voi fi ca Tyson îţi dau un pumn şi cazi".

Chifu a spus că indiferent ce fac cele două state - SUA şi Rusia - dialogul strategic va exista. România are relaţii clare cu SUA, cu China sunt cele istorice, iar cu Rusia nu prea avem relaţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici