Emmanuel Macron se întâlneşte luni cu Bernard Cazeneuve, fost premier socialist, în vederea formării unui nou guvern

  • Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, se va întâlni luni cu Bernard Cazeneuve, un fost oficial de rang înalt din Partidul Socialist care a ocupat anterior funcţia de premier.
  • Întâlnirea are loc în cadrul unor consultări în vederea numirii unui nou premier.
Urmărește
558 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron se întâlneşte luni cu Bernard Cazeneuve, fost premier socialist, în vederea formării unui nou guvern

Macron se va întâlni, de asemenea, cu fostul preşedinte socialist Francois Hollande şi cu Nicolas Sarkozy, care a fost preşedinte republican, a declarat un înalt oficial de la Palatul Elysee pentru Bloomberg.

Macron ar putea anunţa o decizie în următoarele câteva zile.

Întâlnirile fac parte din consultările privind numirea unui prim-ministru care au început săptămâna trecută. Macron a aruncat politica franceză în haos prin decizia sa de a convoca alegeri anticipate în urmă cu aproape două luni, lucru ce a dus la o Adunare Naţională în care niciun grup nu are suficiente locuri pentru a guverna singur.

Cazeneuve, care este văzut ca un favorit pentru această funcţie, este un politician centrist care a părăsit Partidul Socialist în urmă cu doi ani pentru a protesta împotriva alianţei cu partidul de extremă stânga al lui Jean-Luc Melenchon, Franţa Nesupusă.

Deşi Macron nu are niciun termen legal de respectat, găsirea unei soluţii la impasul politic devine urgentă, deoarece Franţa trebuie să se apuce de pregătirea unui buget pentru anul viitor.

Investitorii urmăresc îndeaproape situaţia, după ce s-au debarasat de activele franceze şi au crescut costurile de împrumut ale ţării din cauza incertitudinii cu privire la capacitatea noului guvern de a face faţă deficitului mare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici