Enciu acuză în PE puterea şi pe Băsescu de imixtiuni în justiţie şi cere o rezoluţie de condamnare

Europarlamentarul Ioan Enciu a acuzat puterea din România şi pe şeful statului, în plenul PE, că au reuşit să controleze o parte a sistemului judiciar din România, el solicitând adoptarea unei rezoluţii de către Legislativul UE prin care astfel de practici să fie condamnate.

32 afișări

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, eurodeputatul a salutat adoptarea de către Parlamentul European a unei rezoluţii privind Ucraina, document care condamnă acţiunile de intimidare a opoziţiei din această ţară. El a subliniat că "practici de acest fel şi poate şi mai grave nu au loc doar în afara Uniunii Europene, ci şi în România, stat membru al Uniunii".

Ioan Enciu a arătat că puterea actuală de la Bucureşti "a reuşit să aservească propriilor interese politice o parte a sistemului judiciar al statului".

"Preşedintele Băsescu nu pierde nicio ocazie de a demonstra acest lucru, divulgând în avanpremieră declanşări de urmăriri penale, anchete şi arestări", a mai spus eurodeputatul, adăugând că "fabricarea de dosare la comanda puterii pentru liderii opoziţiei şi urmăririle penale selective sunt, din păcate, practici generalizate în România."

El a cerut, în finalul intervenţiei susţinute în plen ca Parlamentul European să ia atitudine faţă de acţiunile puterii de la Bucureşti. "Parlamentul European trebuie să condamne practicile puterii din România care pun în pericol statul de drept şi democraţia prin adoptarea unei rezoluţii similare cu cea pentru Ucraina", a spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici