- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (13.10.2014, 18:59)
- Catalina Mihai
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
EU Integrity Watch: Daniel Buda-locul 2 în topul europarlamentarilor cu venituri din alte activităţi
Europarlamentarul PDL Daniel Buda se află pe locul 2 în topul europarlamentarilor cu venituri din alte activităţi - peste 21.000 de euro lunar, pe primul loc situându-se franţuzoaica Nathalie Griesbeck (ALDE), potrivit bazei de date EU Integrity Watch, lansată luni de Transparency International.
Urmărește
342 afișări
EU Integrity Watch: Daniel Buda-locul 2 în topul europarlamentarilor cu venituri din alte activităţi (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)
Potrivit Indicelui activităţilor externe, Nathalie Griesbeck (Franţa, ALDE) are cele mai ridicate venituri din alte activităţi în afara postului de europarlamentar. Astfel, pe lângă salariul de aproximativ 8.000 de euro, europarlamentarul francez are venituri în valoare de peste 30.000 de euro lunar, conform EU Integrity Watch, o bază de date privind activitatea membrilor PE lansată luni de Transparency International.
Pe poziţia a doua se află europarlamentarul PDL Daniel Buda, cu venituri lunare de peste 21.000 de euro brut, din care peste 10.000 de euro sunt câştigaţi din activităţi notariale. Totodată, europarlamentarul PPE obţine venituri din creşterea ovinelor, acesta deţinând 179 de ovine.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Pe locul al treilea se află italianul Renato Soru (S&D), şi el cu venituri de peste 20.000 de euro.
Alţi europarlamentari cu venituri mari din activităţi externe sunt Michele Alliot-Marie (Franţa, PPE), Guy Verhofstadt (Belgia, ALDE), Rachida Dati (Franţa, PPE), Sylvie Goulard (Franţa, ALDE), Peter Jahr (Germania, PPE), Angelika Mlinar (Austria, ALDE), Renaut Muselier (Franţa, PPE), Bogdan Brunon Wenta (Polonia, PPE) sau Bill Etheridge (Marea Britanie, Grupul Europa Libertăţii şi Democraţiei Directe).
În ceea ce priveşte clasamentul veniturilor pentru europarlamentarii români, Buda este urmat de Monica Macovei (PPE), în jur de 6.000 de euro din 12 activităţi externe (membru în diverse organizaţii şi asociaţii), şi de Victor Negrescu (S&D) - peste 4.000 de euro, europarlamentarul PSD fiind lector la SNSPA şi Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir.
Dintre cei 32 de europarlamentari români, 14 (printre care şi viitorul comisar Corina Creţu) nu au alte activităţi.
La nivelul întregului PE, 352 de europarlamentari au declarat că nu au alte venituri, 224 au câştiguri de până la 500 de euro lunar, iar 48 au între 500 şi 1.000 de euro.
92 de membri ai Parlamentului European au venituri din activităţi externe între 1.001 şi 5.000 de euro, iar 22 au declarat câştiguri între 5.001 şi 10.000 de euro, în timp ce 12 au venituri de peste 10.000 de euro.
Cei 398 de europarlamentari cu venituri suplimentare obţin astfel, în total, câştiguri anuale între 5,8 milioane şi 18,3 milioane de euro.
Transparency International consideră că europarlamentarii ar trebui să furnizeze informaţii mult mai detaliate privind activităţile şi veniturile externe. De asemenea, organizaţia susţine că ar trebui modificate regulile privind declaraţiile de avere. În prezent, potrivit Codului de Conduită, veniturile suplimentare ale europarlamentarilor sunt grupate în patru categorii: între 500 şi 1.000 de euro lunar, între 1.001 şi 5.000 de euro, între 5.001 şi 10.000 de euro şi peste 10.000 de euro.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe