Eugen Tomac propune „vaccinul împotriva risipei banilor publici”

  • Utilizarea inteligenţei artificiale în colectarea taxelor, transparenţa totală în administraţie şi filtru pentru împrumuturile publice pot fi un „vaccin foarte util împotriva risipei banilor publici”, afirmă liderul PMP, Eugen Tomac.
Urmărește
255 afișări
Imaginea articolului Eugen Tomac propune „vaccinul  împotriva risipei banilor publici”

„Avem nevoie de un vaccin împotriva risipei banilor publici! Avem o ţară cu resurse şi bani mulţi. De ce nu reuşim să ne dezvoltăm? Simplu. Pentru că banii publici sunt risipiţi continuu şi nimeni nu face nimic. Statul nu reuşeşte să colecteze veniturile la bugetul de stat. Suntem ultimii din Uniunea Europeană la acest capitol. Asta înseamnă mai puţini bani pentru pensii, sănătate şi şcoală”, scrie pe Facebook Eugen Tomac.

Liderul PMP afirmă că o altă cauză sunt cheltuielile netransparente din administraţia publică, din companiile de stat sau alte entităţi publice cu bugete mari şi că acestea îşi permit să risipească banul public fără niciun fel de responsabilitate, într-o lipsă totală de transparenţă.

„Şi nu in ultimul rând, pentru că se angajează continuu împrumuturi atât de către comunităţile locale, cât şi de către guvern fără ca nimeni să ştie dacă acestea sunt cu adevărat necesare. PMP a identificat câteva soluţii spre a opri risipa banilor publici. Utilizarea inteligenţei artificiale în colectarea taxelor. Prin această măsură putem ajunge în timp record de la coada clasamentului UE în topul celor mai eficiente ţări în colectarea banilor. Transparenţă totală în administraţie. Toate contractele încheiate de instituţiile publice trebuie publicate pe site-ul instituţiilor. La fel ar trebui procedat şi în cazul facturilor; şi acestea trebuie să fie publicate în timp real. Cetăţenii au dreptul să ştie ce se întâmplă cu banii lor. Filtru pentru împrumuturile publice. Orice împrumut care depăşeşte 5% din bugetul unei instituţii publice, primărie, consiliu judeţean sau altă entitate de stat să fie supus unui referendum. Cetăţenii sunt cei care achită aceste împrumuturi şi ei trebuie să ştie şi să valideze prin vot orice angajament mai mare de 5% din bugetul unei comunităţi. Votul poate fi exercitat online, pentru a spori, totodată, încrederea în sistemele de vot electronice şi pentru a face economii la bugetul public”, adaugă Tomac.

El apreciază că aceste trei măsuri pot fi „un vaccin foarte util împotriva risipei banilor publici”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici