- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (19.02.2019, 15:26)
- Diana Grigore
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Eurodeputat PSD: Criticile legate de exercitarea Preşedinţiei Consiliului UE au rămas la nivel politicianist
Liderul europarlamentarilor PSD Dan Nica a declarat că România a demonstrat că e pregătită pentru Preşedinţia Consiliului UE, iar criticile Opoziţiei au rămas doar la nivelul unor „vorbe politicianiste”. Acesta a adăugat că mărturie stau cele 43 de dosare unde Guvernul a obţinut acorduri politice.
Urmărește
117 afișări
Eurodeputat PSD: Criticile legate de exercitarea Preşedinţiei Consiliului UE au rămas la nivel politicianist
„S-a vorbit foarte mult, din păcate, despre faptul că România nu ar fi pregătită pentru preluarea Preşedinţiei rotative a Consiliului UE. Iată că toate acele critici au rămas la nivel de vorbe politicianiste, întrucât realitatea le infirmă flagrant. Un rol important în acest sens îl are inclusiv experienţa de europarlamentar a premierului Viorica Dăncilă, care cunoaşte foarte bine pârghiile birocratice de la Bruxelles. Dincolo de cele 43 de dosare legislative închise şi alte 45 pentru care am obţinut acorduri politice provizorii cu Parlamentul European, un succes remarcabil pentru Piaţa Unică Europeană este acordul provizoriu privind aşa-numita directivă privind gazele”, a transmis Dan Nica, într-un comunicat de presă remis, marţi, MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
-
Iulian Anghel, editor politic ZF: Cum l-am cunoscut pe Călin Georgescu
-
Răsturnare de situaţie: Elena Lasconi îl depăşeşte pe Marcel Ciolacu. Pentru prima dată în istorie PSD ar putea să nu aibă candidat în turul 2
Acesta a făcut o trecere în revistă a rezultatelor Preşedinţiei României în cadrul Consiliului Uniunii Europene.
„A fost finalizat, de asemenea, dosarul privind noile norme care vor garanta că produsele introduse pe Piaţa Unică sunt sigure şi conforme cu legislaţia prin care UE asigură protecţia intereselor publice precum sănătatea şi siguranţa în general, sănătatea şi siguranţa la locul de muncă, consumatorii, mediul şi siguranţa publică. În plus, a fost atins un acord cu privire la o serie de norme revizuite care urmăresc reducerea riscurilor în sectorul bancar din UE. În domeniul drepturilor sociale şi ocupării forţei de muncă, au fost finalizate negocierile interinstituţionale privind Directiva care urmăreşte sporirea transparenţei şi previzibilităţii condiţiilor de muncă în întreaga UE, Directiva privind echilibrul dintre viaţa profesională şi cea privată pentru părinţi şi îngrijitori, reducerea expunerii la cancerigeni la locul de muncă şi regulamentul de instituire a unei Autorităţi europene a muncii (ELA)”, a completat europarlamentarul PSD.
Nica a subliniat şi acordurile provizorii pe care Preşedinţia României la Consiliul UE le-a obţinut.
„Totodată, au fost atinse acorduri provizorii pe dosare precum drepturile de autor, relaţia dintre platformele online şi comercianţi, programul Europa Digitală sau reutilizarea pe scară mai largă a datelor finanţate din fonduri publice”, a mai spus liderul eurodeputaţilor PSD.
În ceea ce priveşte pilonul Europa siguranţei, România a atins un acord privind accesul autorităţilor de aplicare a legii la informaţii financiare pentru prevenirea, descoperirea şi investigarea anumitor tipuri de infracţiuni şi în domeniul interoperabilităţii între sistemele de informaţii din UE în domeniul justiţiei şi afacerilor interne”, a conchis Dan Nica.
Realizările Preşedinţiei române a Consiliului UE au fost prezentate şi de către premierul Viorica Dăncilă,marţi, la începutul şedinţei de Guvern.
„Şi în această săptămână continuăm să înregistrăm rezultate foarte bune în exercitarea Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene. Ieri, au fost obţinute cu Parlamentul European încă două acorduri provizorii pe două dosare pe care le gestionăm. Este vorba despre standardele de dioxid de carbon pentru vehiculele grele şi cooperarea dintre ofiţerii de legătură trimişi în ţări terţe de statele membre pentru gestionarea imigraţiei. Tot ieri, ministrul Teodor Meleşcanu a participat la lucrările Consiliului Afaceri Externe, iar ministrul Niculae Bădălău a prezidat lucrările Consiliului Competitivitate în cadrul căruia au fost discutate principalele evoluţii din perspectiva pieţei unice”, a afirmat Dăncilă.
România deţine Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene de la 1 ianuarie, pe un mandat de şase luni.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce legătură are Vladimir Putin cu Cătălin Georgescu? Presa din Rusia EXULTĂ după victoria năucitoare
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:51
-
astăzi, 10:43
Ruşii au atacat infrastructura energetică din regiunea Nikolaev din Ucraina