Eurodeputat PSD: Un control mai strict al Parlamentului European asupra Comisiei Europene ar evita inexactităţile din rapoartele MCV

Europarlamentarul PSD Gabriela Zoană a a afirmat, marţi, că ”un control mai strict al Parlamentului European asupra Comisiei Europene ar evita inexactităţile din rapoartele MCV”, acuzând că României i se impun măsuri anti-constituţionale sau în care ni se adaugă, an după an, noi şi noi obligaţii.

Urmărește
255 afișări
Imaginea articolului Eurodeputat PSD: Un control mai strict al Parlamentului European asupra Comisiei Europene ar evita inexactităţile din rapoartele MCV

Eurodeputat PSD: Un control mai strict al Parlamentului European asupra Comisiei Europene ar evita inexactităţile din rapoartele MCV

"Am luat cuvântul în plenul Parlamentului European, reunit la Strasbourg, pentru a condamna inexactităţi de genul celor prezente în rapoartele MCV întocmite de Comisia Europeană, inexactităţi sesizate de asociaţiile magistraţilor români, de Ministerul Justiţiei, dar şi de reprezentanţii mass-media. În opinia mea, nu numai în ceea ce priveşte acest context, Parlamentul European trebuie să deţină şi să exercite instrumente puternice de control asupra Comisiei. În acest fel s-ar evita situaţii precum cea în care Comisia impune României, prin intermediul rapoartelor MCV, măsuri anti-constituţionale sau în care ni se adaugă, an după an, noi şi noi obligaţii, într-o încercare de a păstra artificial acest mecanism pentru România şi Bulgaria indiferent de durată şi de consecinţe", a transmis europarlamentarul Gabriela Zoană, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Conform acesteia "un control mai strict al Parlamentului European asupra Comisiei Europene ar evita inexactităţile din rapoartele MCV".

Ea mai susţine că sesizările asupra rapoartelor Comisiei ar trebui să poată fi verificate urgent, motiv pentru care a a propus în plenul Parlamentului European instituirea unei astfel de proceduri.

"Tot astfel, printr-un control mai strict al Parlamentului European, s-ar evita situaţii în care rapoartele MCV citează "din memorie" anumite date sau se referă la situaţii inexistente sau la un context inventat. Românii s-au săturat să fie obiectul unor jocuri politice şi de culise în ceea ce înseamnă mecanismul MCV şi accesul la Spaţiul Schengen. Am propus plenului Parlamentului European instituirea unei proceduri prin care sesizările de acest gen, împotriva rapoartelor elaborate de Comisie, să poată fi verificate urgent, în comisiile de specialitate. Doar astfel se va putea face un pas în plus pentru ca şi la Bruxelles puterea legislativă să aibă pârghii concrete de control asupra puterii executive", a adăugat aceasta.

Premierul Viorica Dăncilă a acuzat într-un interviu, în luna ianuarie, Uniunea Europeană că aplică standarde duble, criticând România din cauza corupţiei şi a reprimării manifestaţiilor, dar evitând să observe situaţiile din ţări occidentale unde există corupţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici