- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (18.03.2022, 16:25)
- Gabriel Pecheanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Eurodeputat: Putin este criminal de război. Când şi cine îl va judeca?
„Putin trebuie judecat şi Rusia trebuie eliberată din ghearele unui tiran până nu va fi prea târziu”, scrie pe Facebook europarlamentarul PMP Eugen Tomac, originar din Ucraina: „Putin este criminal de război. Când şi cine îl va judeca?”.
Urmărește
523 afișări
Eurodeputat: Putin este criminal de război. Când şi cine îl va judeca?
„Putin este criminal de război. Când şi cine îl va judeca? Am fost primul politician care a spus în plenul Parlamentului European, în repetate rânduri, că Putin este un criminal. Am susţinut anul trecut, tot în plenul Parlamentului European, că Rusia nu mai are niciun fel de credibilitate pentru a fi membru permanent în Consiliul de Securitate ONU. Astăzi, doar patru dictaturi din lume o mai susţin în cadrul ONU. Acum, când liderii din întreaga lume îl acuză pe Putin că este criminal de război, apare întrebarea: cine îl va judeca şi când? Devine tot mai clar că în statul vecin nouă, se produc crime împotriva umanităţii”, scrie pe Facebook Eugen Tomac.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Liderul suprem al Iranului spune că inamicii vor primi un „răspuns zdrobitor”
-
Alegeri SUA 2024: Cum este ales preşedintele SUA. De ce un candidat care obţine cele mai multe voturi poate să piardă alegerile
-
Datoria publică a României a crescut în august la 886,9 miliarde de lei, ajungând la 52,7% din PIB
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
Europarlamentarul afirmă că „oameni nevinovaţi sunt omorâţi, oraşe întregi sunt distruse, iar milioane de cetăţeni au devenit refugiaţi în toată Europa, căutând să se salveze din calea unei agresiuni nejustificate”.
„Cetăţenii din Ucraina sau chiar cei din Rusia, precum Navalinîi sau jurnalista Marina Ovsiannikova, nu mai pot apela la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, pentru că Rusia a fost exclusă din Consiliul Europei şi prin urmare, nu mai poate fi trasă la răspundere în faţa acestui organism ce a fost creat în parte, pentru apărarea drepturilor omului. Mai mult decât atât, Rusia a denunţat şi Convenţia Europeană a Drepturilor Omului. În acest context, când Curtea Internaţională de Justiţie, ale cărei decizii sunt incontestabile, a ordonat ca Rusia să suspende operaţiunile militare în Ucraina, acest lucru nu s-a întâmplat. Acum rămâne de văzut care va fi decizia pe fond a Curţii, ţinând cont de evoluţia dramatică a acestui război. Totuşi, având în vedere că Rusia se izolează tot mai mult şi nu dă semne deloc că ar fi dispusă să înceteze acest război, se pune întrebarea cum, când şi cine îl va trage la răspundere pe Putin pentru crimele sale de război?”, adaugă eurodeputatul.
Comunitatea internaţională, continuă Tomac, are obligaţia acum, în ritm rapid, să întărească mecanismele de urmărire penală internaţională, astfel încât „niciun dictator, fie el şi sef de stat cu statut de membru permanent al ONU, să nu poată scăpa de înfăţişare în faţa unui Tribunal Penal Internaţional”.
„Putin trebuie judecat şi Rusia trebuie eliberată din ghearele unui tiran până nu va fi prea târziu. Doar frica de înfăţişare în faţa unui asemenea Tribunal l-ar mai poate opri din acest război. Chiar dacă Putin nu va recunoaşte o asemenea decizie, aceasta ar putea produce efectele necesare pentru ca generalii care astăzi îi execută orbeşte ordinele, să decidă singuri că este mai avantajos sa-l trimită pe Putin în faţa justiţiei decât să facă parte dintr-un asemenea lot colectiv de judecată”, conchide Eugen Tomac.
Citește pe alephnews.ro: Prințul Andrew se confruntă cu dificultăți financiare după ce Regele Charles i-a anulat alocația regală
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Uraganele reprezintă o amenințare gravă pentru sănătatea publică. Care sunt bolile mortale nou apărute
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:15
Tomac: Votul va decide dacă R. Moldova face un salt uriaş înainte sau un pas la fel de mare înapoi
-
astăzi, 22:04
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 983. SUA anunţă un nou ajutor militar pentru Ucraina / Zelenski le cere aliaţilor să nu mai privească, ci să acţioneze în privinţa Coreei de Nord / Forţele ruseşti domină frontul din estul Ucrainei / Ucraina va produce rachete antidrone împreună cu un producător belgian