Europarlamentar PNL: Prim-ministrul Marcel Ciolacu a blocat absorbţia de fonduri europene

  • Europarlamentarul PNL, Siegfried Muresan, l-a acuzat pe prim-ministrul Marcel Ciolacu că a blocat absorbţia de fonduri europene.
  • Este strict o problemă de voinţă politică, nu de capacitate instituţională, a mai spus Mureşan.
Urmărește
318 afișări
Imaginea articolului Europarlamentar PNL: Prim-ministrul Marcel Ciolacu a blocat absorbţia de fonduri europene

Europarlamentar PNL: Prim-ministrul Marcel Ciolacu a blocat absorbţia de fonduri europene

Acuzaţiile au fost lansate pe Facebook.

„Prim-ministrul Marcel Ciolacu a blocat absorbţia de fonduri europene. Guvernul condus de prim-ministrul Marcel Ciolacu nu a reuşit să atragă niciun euro din fondurile structurale şi de coeziune care sunt alocate României din exerciţiul financiar european 2021 - 2027. Deşi ne aflăm la jumătatea exerciţiului, singurii bani pe care i-a încasat ţara noastră sunt reprezentaţi de prefinanţare: adică acele sume modice pe care România le primeşte automat în cont la începutul fiecărui an fără ca guvernul să trebuiască să facă ceva”, a explicat Siegfried Muresan.

Europarlamentarul liberal a mai susţinut că este vorba despre „o problemă de voinţă politică” şi i-a cerut premierului să prezinte explicaţii.

„Blocajul absorbţiei este strict o problemă de voinţă politică, nu de capacitate instituţională. România a demonstrat în ultimii ani că are capacitatea de a absorbi fonduri europene în ritm rapid. În 2022 şi 2023, în timpul guvernului condus de prim-ministrul Nicolae Ciucă, România a absorbit sume record din fondurile europene alocate ţării noastre în exerciţiul financiar anterior. În 2022, am avut o absorbţie de 5,9 miliarde de euro, iar în 2023 a fost de 6 miliarde de euro. Prim-ministrul Marcel Ciolacu trebuie să ne spună de ce a blocat absorbţia fondurilor europene acum, când România ajunsese la o capacitate record de absorbţie”, a precizat europarlamentarul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici