Europarlamentar PNL: UE va acorda sprijin financiar şi tehnic ţărilor afectate de inundaţii

Parlamentul European a adoptat o rezoluţie ce prevede măsuri imediate şi pe termen lung pentru sprijinirea persoanelor afectate de inundaţiile recente din România şi alte ţări din Europa Centrală şi de Est.

Urmărește
70 afișări
Imaginea articolului Europarlamentar PNL: UE va acorda sprijin financiar şi tehnic ţărilor afectate de inundaţii

Europarlamentar PNL: UE va acorda sprijin financiar şi tehnic ţărilor afectate de inundaţii

„Tocmai am votat rezoluţia Parlamentului European, co-semnată de mine, care cuprinde soluţiile noastre pentru sprijinirea oamenilor afectaţi de inundaţiile care au lovit România şi mai multe ţări din Europa Centrală şi de Est”, a declarat Siegfried Mureşan pe Facebook.

El a mai spus că „Uniunea Europeană va acorda sprijin financiar şi tehnic ţărilor afectate. Noi, Parlamentul European, cerem Comisiei Europene ca acest ajutor să vină imediat. Autorităţile locale şi regionale trebuie să ştie ca vor fi sprijinite, de la Bugetul Uniunii Europene, pentru cheltuielile cu adăposturile, repunerea în funcţiune a infrastructurii de electricitate, de telecomunicaţii, drumuri etc”.

Sirgfriend Mureşan a mai spus, de asemenea, că „pe termen lung, va trebui să flexibilizăm Bugetul multianual al Uniunii Europene pentru putea aloca mai repede, mai mulţi bani oamenilor afectaţi de situaţii neprevăzute, cum este cazul inundaţiilor care au afectat România şi Europa. Ca negociator-şef al Parlamentului European pentru viitorul Buget multianual al Uniunii Europene, am insistat să includem acest lucru în rezoluţie şi va fi una dintre priorităţile mele în negocierile bugetare.

Mai mult, acesta a punctat un lucru esenţial şi anume că accentul trebuie pus pe prevenţie, în viitor.

„Comisia Europeană trebuie să aplice rapid măsurile de sprijin pe termen scurt. Pentru măsurile pe termen lung, vom lucra la modificarea legislaţiei europene, inclusiv prin reformarea bugetului multianual al Uniunii Europene – unde voi fi implicat direct ca negociator-şef al Parlamentului European”, a mai scris europarlamentarul liberal pe Facebook.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici