- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (05.02.2013, 11:17)
- Marius Fratila
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Europarlamentarii USL au cerut în plenul Parlamentului European încetarea MCV
Eurodeputaţii liberali Ramona Mănescu şi Cristian Buşoi, precum şi Corina Creţu de la PSD, au cerut luni seară, în sesiunea plenară a PE de la Strasbourg, încetarea MCV pentru România, cei trei criticând ultimul raport publicat săptămâna trecută de Comisia Europeană.
Urmărește
902 afișări
Europarlamentarii USL au cerut în plenul Parlamentului European încetarea MCV (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Având în vedere reglementarea ambiguă a MCV, influenţa politică, dar şi faptul că durata stabilită iniţial de trei ani de la momentul aderării a expirat, solicit Comisiei Europene să încheie procedura monitorizării României prin MCV", a afirmat Mănescu, în secţiunea alocată discursurilor de un minut de la finalul sesiunii plenare de luni seară.
De asemenea, Cristian Buşoi a cerut Comisiei să corecteze "aspectele neconforme cu realitatea" din ultimul raport şi "să ofere un calendar clar de închidere a MCV pentru România".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
La rândul său, Corina Creţu a punctat că MCV "este profund nedrept la adresa României şi Bulgariei, iar acest dezavantaj trebuie să înceteze, fie prin instituirea unui instrument valabil pentru toate ţările membre, fie prin desfiinţarea MCV".
Europarlamentarii USL au susţinut că MCV a devenit tot mai politizat, îndepărtându-se de la abordarea tehnică iniţială, ei acuzând îndeosebi faptul că în ultimul raport se face "o recomandare pentru adoptarea de măsuri de cenzurare a presei şi de limitare a libertăţii de expresie a acesteia pe subiecte legate de justiţie".
"Această recomandare umbreşte credibilitatea raportului şi pune la îndoială principiile ce stau la baza evaluării Comisiei Europene", a subliniat Corina Creţu, ea argumentând şi că "dintr-un mecanism de cooperare juridică, se tinde spre un instrument de control politic şi se încearcă o conexare a MCV cu alte dosare cum sunt Schengen şi fondurile europene".
"Cei care au scris raportul trebuie să ştie că CSM este o instituţie independentă de acţiunea politică sau guvernamentală, că ANI nu dă sentinţe irevocabile, ci doar decizii administrative care pot fi confirmate sau infirmate de justiţie, că imunitatea parlamentarilor în România este mult mai puţin protectivă decât în multe alte ţări ale UE. Nu există trei miniştri acuzaţi de corupţie, nici măcar doi cum a revenit Comisia Europeană, niciunul nu e acuzat de corupţie. Sunt alte acuzaţii care trebuie confirmate de justiţie", a mai afirmat şi Cristian Buşoi.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe