- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (16.07.2016, 11:54)
- Cătălina Mănoiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Europarlamentarul Cristian Preda: Dialogul UE-Turcia, şi mai problematic. Sper ca Turcia să rămână departe de un război civil, un asemenea scenariu ar fi dezastruos şi pentru Turcia şi pentru Europa
Europarlamentarul Cristian Preda a declarat sâmbătă, pentru MEDIAFAX, privind situaţia din Turcia, că dialogul UE-Istanbul va deveni şi mai problematic, afirmând că este cel mai probabil ca amprenta religioasă a regimului Erdogan să devină şi mai puternică în urma evenimentelor recente.
Urmărește
2051 afișări
Europarlamentarul Cristian Preda: Dialogul UE-Turcia, şi mai problematic. Sper ca Turcia să rămână departe de un război civil, un asemenea scenariu ar fi dezastruos şi pentru Turcia şi pentru Europa
''Dialogul UE cu Turcia nu este uşor. Nu era uşor nici până acum, dar de acum devine şi mai problematic pentru că scenariul cel mai probabil este acela în care amprenta religioasă a regimului (Erdogan-n.r.) va fi şi mai puternică'', a declarat, pentru MEDIAFAX, europarlamentarul Cristian Preda.
El a afirmat că acest lucru va complica discuţia despre liberalizarea vizelor, gestiunea fluxului de migranţi, precum şi capitolele din negocierile de aderare.
''Toate aceste puncte de pe agenda bilaterală UE-Turcia sunt marcate de conflictul între principiul democratic şi laicitatea apărată de armată'', a susţinut Cristian Preda.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Familiile ostaticilor americani în Israel cer eliberarea urgentă a acestora înainte de schimbarea administraţiei SUA
-
Donald Trump îl nominalizează pe fostul şef al spionajului pentru a conduce CIA
-
Donald Trump confirmă că Elon Musk va conduce un departament important al SUA
El a spus că lovitura armatei din Turcia ''a fost proiectată ca o intervenţie a laicităţii pentru a salva un principiu important pentru statul turc modern''.
''Erdogan este un lider autoritar, este susţinut de o majoritate consistentă a cetăţenilor Turciei şi lovitura armatei a fost proiectată ca o intervenţie a laicităţii pentru a salva un principiu important pentru statul turc modern. Avem de fapt un conflict între legitimitatea democratică de care dispune Erdogan şi pe care o foloseşte într-un sens cu totul şi cu totul special, dând o amprentă religioasă regimului şi, pe de altă parte, principiul laicităţii apărat de armată, aceasta nefiind, însă, un actor ar jocului democratic'', a explicat europarlamentarul.
Preda a subliniat că un război civil în Turcia ar fi dezastruos şi pentru Turcia şi pentru Europa.
''Eu sper ca Turcia să rămână departe de un conflict intern, de un război civil pentru că un asemenea scenariu ar fi dezastruos şi pentru Turcia şi pentru Europa'', a adăugat europarlamentarul.
El a arătat că în timp ce în Siria avem de-a face cu un lider laic care guvernează în numele laicităţii, în cazul Turciei se poate vorbi despre un lider autoritar din ce în ce mai mult atras de islamizarea regimului.
''Ar fi ceva cu totul diferit de conflictul din Siria unde liderul sirian este laic şi guvernează în numele laicităţii şi opoziţia faţă de el este una de tip religios. Deci, avem în aceeaşi zonă două conflicte foarte diferite, unul armat care angajează un lider laic contestat de o opoziţie foarte diversă care este inspirată de principii religioase, iar înTurcia avem un lider autoritar care este din ce în ce mai mult atras de islamizarea regimului şi care este contestat de armată în numele laicităţii'', a concluzionat Cristian Preda.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: MAE: Până în prezent nu se înregistrează victime sau răniţi în rândul cetăţenilor români din Turcia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Firma lui Silviu Prigoană, preluată ”ostil” de fostul lui șofer! Dezvăluiri uluitoare după decesul fostului politician: ”Haideți să spunem adevărul”
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe