Europarlamentarul Damian Drăghici vrea o rezoluţie a PE pe antigipsism: "Toate statele membre să-şi asume că sunt împotriva discriminării romilor"

Europarlamentarul Damian Drăghici a anunţat, miercuri, că va cere adoptarea în Parlamentul European a unei rezoluţii pe tema antigipsismului, prin care toate statele membre să-şi asume public că sunt împotriva discriminării, în special împotriva populaţiei de etnie romă.

Urmărește
580 afișări
Imaginea articolului Europarlamentarul Damian Drăghici vrea o rezoluţie a PE pe antigipsism: "Toate statele membre să-şi asume că sunt împotriva discriminării romilor"

Europarlamentarul Damian Drăghici vrea o rezoluţie a PE pe antigipsism: "Toate statele membre să-şi asume că sunt împotriva discriminării romilor"

”Intenţionez la anul, ca împreună cu ceilalţi europarlamentari, să avem o iniţiativă, o declaraţie scrisă şi o rezoluţie pe antigipsism. Cred că ar fi foarte important ca toate statele membre să-şi asume că sunt împotriva discriminării şi mai ales a antigipsismului”, a declarat europarlamentarul Damian Drăghici.

În opinia sa, romii, deşi sunt membri europeni cu drepturi depline, sunt încă discriminaţi şi marginalizaţi. ”În 2016, am putea spune sau crede că oamenii s-au schimbat, că sunt mai educaţi, dar de fapt problema este mai gravă decât înainte şi antigipsismul creşte, este o problemă şi nu ne referim doar la România, ne referim la toată Europa.”, a punctat Drăghici. El a adus în atenţie datele unui studiu realizat de Agenţia pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene (FRA), unde se arată că 80 % dintre romii din Europa trăiesc la limita sărăciei.

Este obligaţia statelor membre ale Uniunii Europene să se implice cât mai mult în procesul de integrare a romilor şi să combată orice formă de discriminare împotriva acestei comunităţi. Aceasta a fost concluzia dezbaterii susţinute, miercuri, la Parlamentul European, de către europarlamentarii Damian Drăghici şi Cătălin Ivan pe tema ”Este sau nu antigipsismul o cauză pierdută?”.

La reuniunea de la Parlamentul European au fost prezenţi reprezentanţi ai Agenţiei Europene pentru Drepturile Omului, europarlamentari, specialişti din Comisia Europeană, din Parlamentul European dar şi de la preşedinţia slovacă a Uniunii Europene. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici