Excluderea ALDE România se va regăsi "foarte probabil" pe agenda grupului politic european. DATA întâlnirii în Elveţia

Purtătorul de cuvânt al ALDE european, Didrik de Schaetzen, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că este foarte probabil ca problema excluderii ALDE România din ALDE Europa să se regăsească pe agenda întâlnirii statutare a formaţiunii europene, din 28 iunie, în Elveţia.

Urmărește
2543 afișări
Imaginea articolului Excluderea ALDE România se va regăsi "foarte probabil" pe agenda grupului politic european. DATA întâlnirii în Elveţia

Excluderea ALDE România din grupul european, foarte probabil pe agenda întrunirii din Elveţia. DATA întâlnirii

„Organismul care se ocupă de chestiunile de apartenenţă este Consiliul privind statutul membrilor. La următoarea întâlnire, pe 28 iunie, în Elveţia, este foarte probabil să fie pusă pe agendă excluderea ALDE România din grupul politic european”, a afirmat, pentru MEDIAFAX, Didrik de Schaetzen.

Prima oară a fost abordată tema exluderii partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu din ALDE Europa, în luna noiembrie a anului trecut, la Madrid, în urma unei scrisori formulate şi trimise preşedintelui grupului european ALDE, Hans van Baalen, de către Beate Meinl-Reisinger, lider al formaţiunii Forumul Liberal Noua Austrie (NEOS).

O discuţie în acest sens a avut loc apoi la Berlin, la începutul lunii februarie a acestui an. Acum, după o scrisoare adresată, cu o lună în urmă, de către liderul grupului ALDE din PE Guy Verhofstadt subiectul ar putea fi din nou pe ordinea de zi a ALDE Europa, la întrevedere din 28 iunie, în Elveţia.

Va fi transmisă şi o invitaţie către ALDE România pentru a participa la întâlnirea din iunie.

Liderul grupului ALDE din Parlamentul European Guy Verhofstadt spunea, la începutul lunii ianuarie, că în cazul în care partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu susţine aplicarea în totalitate a recomandărilor Comisiei de la Veneţia în privinţa legilor justiţiei şi ONG-urilor va avea „un loc binemeritat în interiorul familiei ALDE, dacă nu, nu”.

Pe de altă parte, eurodeputatul ALDE Norica Nicolai a transmis, marţi pe Facebook, un mesaj lui Guy Verhofstadt, precum şi liderului grupului parlamentar al PPE, Manfred Weber, spunându-le acestora că s-a săturat de dublul lor standard şi de faptul că „şi permit să dea ordine sistemului de justiţie din România”.

Am un mesaj pentru Guy Verhofstadt şi Manfred Weber, politicieni pe care credeam că-i cunosc, care îşi permit să dea ordine sistemului de justiţie din România şi cer suspendarea legilor din ţara noastră doar pentru ca ei să-şi bifeze proiectul politic de a o pune pe Laura Codruţa Kovesi în fruntea EPPO”, a scris Norica Nicolai, marţi, pe Facebook.

Ea a adăugat că cei doi oficiali europeni cer în permanenţă României să aibă o justiţie independenţă, însă vor o Uniune Europeană doar a lor, „cei care şi-au făcut un scop în viaţă din a-i umili pe ceilalţi”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici