- Home
- Politic
- BUCURREŞTI, (27.06.2016, 19:25)
- Ana-Maria Lazăr
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
EXCLUSIV. Paul Brummell: Relaţia cu România va rămâne puternică. Românii sunt bineveniţi în Marea Britanie
Relaţia bilaterală dintre România şi Marea Britanie se va menţine "puternică, productivă" după Brexit, situaţia românilor din Marea Britanie nu se va schimba imediat, iar românii sunt în continuare bineveniţi, a spus luni ambasadorul britanic Paul Brummell pentru MEDIAFAX.
Urmărește
4294 afișări
Ambasadorul britanic Paul Brummell: Relaţia cu România va rămâne puternică, românii sunt bineveniţi în Marea Britanie (Imagine: Mircea Roşca/ Arhiva Mediafax Foto)
Oficialii români au discutat cu reprezentanţii Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti, imediat după referendum, şi au stabilit că Marea Britanie rămâne un partener cheie al României, în NATO, iar relaţia bilaterală, bazată pe 136 de ani de diplomaţie, se va menţine la fel de "puternică, proactivă, pozitivă", a declarat Brummell, într-un interviu acordat MEDIAFAX.
De asemenea, românii care locuiesc în Marea Britanie nu vor fi afectaţi pe parcursul procesului de negociere dintre Regatul Unit şi Uniunea Europeană, iar românii sunt bineveniţi în continuare, a subliniat diplomatul britanic, dând exemplul unor declaraţii publice făcute de primarul Londrei, Sadiq Khan, ori alţi oficiali britanici.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: A demisionat Nicolae Ciucă din funcția de președinte PNL
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Marcel Ciolacu a demisionat de la conducerea PSD. Partidul nu va contesta rezultatele alegerilor prezidenţiale
-
Iohannis nu a primit informări despre ingerinţe externe în alegeri
Reporter: Aţi discutat cu autorităţile române despre relaţia bilaterală după votul de la referendum?
Paul Brummell: Am avut un număr de comunicări directe şi, de asemenea, am citit mai multe declaraţii de la oficiali seniori români, inclusiv de la preşedintele Iohannis, premierul Cioloş şi cred că un numitor comun este, în tot ce am văzut, am auzit şi am discutat, angajamentul puternic pentru a menţine o relaţie bilaterală puternică, productivă, pozitivă care va continua cu siguranţă. Regatul Unit va rămâne un partener cheie al României în NATO, avem o relaţie bilaterală de 136 de ani de relaţii diplomatice, o plajă întreagă de conexiuni, interese comune, valori comune. Toate acestea vor rămâne şi sunt foarte mulţumit că preşedintele Iohannis şi alţii au făcut acest lucru clar în declaraţiile publice.
Reporter: Cum se va schimba relaţia bilaterală după vot, cum va fi afectată comunitatea de români din Marea Britanie şi comunitatea de britanici din România?
Paul Brummell: Premierul Cameron a accentuat vineri că nu vor fi schimbări imediate în ce priveşte drepturile şi responsabilităţile cetăţenilor români din Regatul Unit sau în ce priveşte drepturile şi responsabilităţile cetăţenilor britanici aici în România. Ne pregătim pentru o negociere de ieşire din Uniunea Europeană, dar acesta va fi un poces prelungit, deci nu ne aşteptăm la schimbări imediate ale poziţie românilor din Regatul Unit. Aşa cum primarul Londrei şi multe alte persoane au subliniat românii şi alţi migranţi în Regatul Unit sunt bineveniţi.
Reporter: Consideraţi că votul de la referendum este un eşec al premierului David Cameron, a Regatului Unit sau a Uniunii Europene?
Paul Brummell: Poziţia Guvernului britanic a fost că noi am simţit că viitorul Regatului Unit este de a rămâne în interiorul unei Uniuni Europene reformate, dar acesta a fost un exerciţiu democratic, peste 34 de milioane de oameni au votat, decizia a fost diferită – un vot pentru părăsirea Uniunii Europene şi noi simţim că acest lucru trebuie respectat. Aşa cum a spus premierul vineri, asta trebuie implementat.
Reporter: Guvernul britanic este îngrijorat de intenţia Scoţiei şi Irlandei de Nord de a rămâne în Uniunea Europeană?
Paul Brummell: Cu siguranţă diferenţele geografice şi diagrama votului arată că a fost un vot majoritar copleşitor pentru a rămâne în Scoţia şi în Irlanda de Nord, dar per total majoritatea a votat pentru a ieşi în Anglia şi Ţara Galilor, dar acesta a fost un singur vot. A fost decizia Regatului Unit ca întreg. Premierul a accentuat vineri că ce trebuie să facem acum este să ne pregătim pentru o negociere, să implementăm decizia pe care poporul britanic a luat-o ca întreg, de a ieşi din Uniunea Europeană, dar acest lucru trebuie să implice toată administaţia în negocieri pentru a asigura că interesele tuturor părţilor Regatului Unit sunt protejate şi promovate.
Reporter: Există vreo posibilitate ca decizia de a ieşi să fie blocată sau întârziată de Parlament?
Paul Brummell: Premierul şi toate partidele au spus clar întotdeauna că este vorba despre un referendum, de un singur vot şi se va ajunge la o singură decizie, care decizie va fi respectată şi implementată.
Reporter: Ce părere aveţi despre campania iniţiată de Gândul "Romanians adopt remenians", ca cetăţenii români să adopte simbolic cetăţeni britanici care au votat pentru rămânerea în Uniune?
Paul Brummell: Din ce am înţeles, campania este despre generarea conexiunilor pe Facebook între români şi britanici şi orice generează prietenie între oamenii din ţările noastre este ceva ce este cu siguranţă binevenit.
Citeşte şi: CONSECINŢE BREXIT. Incidente rasiste în Marea Britanie după referendum, fiind vizaţi polonezi şi români
Citeşte şi: David Cameron, în primul discurs ţinut în Parlamentul britanic după BREXIT: Marea Britanie amână o cerere oficială de ieşire din UE. Nu trebuie să întoarcem spatele Europei sau restului lumii
Citeşte şi: Premierul Dacian Cioloş: România are oportunităţi politice interne, economice şi geostrategice după Brexit. Universităţile britanice vor fi interesate să atragă cât mai mulţi studenţi din UE
Citeşte şi: BREXIT. Ce oraşe ar putea beneficia de pe urma ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană
Citeşte şi: Exclusiv ZF: Care sunt cei mai mari cinci exportatori în Marea Britanie. Ce se va întâmpla cu comerţul româno-britanic după Brexit
Citeşte şi: BREXIT. Ministru ceh de Externe: Juncker ar trebui să demisioneze, este vinovat pentru rezultatul referendumului britanic
Citeşte şi: BREXIT: Franţa şi Germania susţin implementarea rapidă a procedurii pentru ieşirea M.Britanii din UE
Citește pe alephnews.ro: BREAKING NEWS: Ciolacu demisionează de la conducerea PSD după rezultatele alegerilor prezidențiale din primul tur. „Cine e vinovat?” – „Eu!”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este femeia care a construit de la zero compania al cărei scop este să rezolve în ţara noastră cea mai mare problemă a omenirii
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe