Extrema dreaptă din UE vrea să îi acorde lui Elon Musk un premiu pentru libertatea de exprimare

Miliardarul Elon Musk a primit joi sprijinul legislatorilor de extremă dreapta din Parlamentul European europeni pentru un premiu al Uniunii Europene privind libertatea de gândire.

Urmărește
148 afișări
Imaginea articolului Extrema dreaptă din UE vrea să îi acorde lui Elon Musk un premiu pentru libertatea de exprimare

Extrema dreaptă din UE vrea să îi acorde lui Elon Musk un premiu pentru libertatea de exprimare

Proprietarul companiei X a primit nominalizările din partea celor mai de extremă dreapta două grupuri din Parlamentul European pentru Premiul Saharov pentru libertatea de gândire, scrie publicaţia POLITICO.

Cele două grupuri din Parlamentul European, care l-au nominalizat pe Musk pentru această distincţie, sunt Patrioţii pentru Europa – fondată de premierul ungar Viktor Orban – şi Europa Naţiunilor Suverane – condus de partidul german de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD).

Deputatul european francez Thierry Mariani, unul dintre principalii susţinători pentru această nominalizare, a afirmat că Musk este un „simbol” în lupta pentru libertatea de exprimare, relevă sursa citată.

Şanse mici de a obţine premiul

Cu toate acestea, şansele lui Musk de a câştiga premiul nu sunt mari, întrucât el a ajuns în vizorul autorităţilor de reglementare, inclusiv al Comisiei Europene, pentru că a permis răspândirea necontrolată a dezinformării şi a conţinutului ilegal pe platforma X, pe care a preluat-o în 2022.

Laureatul final va fi ales pe 24 octombrie, după ce preşedintele Parlamentului European şi preşedinţii grupurilor politice se vor întâlni. Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc pe 18 decembrie, la Strasbourg.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici