FBI investighează posibilitatea ca Iranul să fi piratat campania lui Trump

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a deschis o investigaţie pe baza afirmaţiilor potrivit cărora Iranul a piratat campania electorală a lui Donald Trump, candidatul republican pentru alegerile prezidenţiale în SUA.

Urmărește
233 afișări
Imaginea articolului FBI investighează posibilitatea ca Iranul să fi piratat campania lui Trump

Imagine cu caracter ilustrativ

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a deschis o investigaţie vizând piratarea campaniei Trump după ce aceasta a declarat că a fost vizată de hackeri care lucrează pentru guvernul iranian, scrie BBC
 
Oficialii iranieni au negat orice legătură cu pirateria informatică, iar guvernul SUA nu a acuzat oficial Iranul.
 
Cu o zi înainte ca declaraţia campaniei Trump să fie făcută publică, Microsoft a publicat un raport care indica faptul că în luna iunie hackerii iranieni au vizat campania unui candidat prezidenţial american necunoscut.
 
FBI investighează, de asemenea, dacă hackerii iranieni au vizat campania Joe Biden-Kamala Harris
 
Conform centrului de analiză a ameninţărilor Microsoft (MTAC), hackerii ar fi acţionat împotriva campaniei trimiţându-i un e-mail conceput pentru a părea demn de încredere pentru a ca ţinta să facă clic pe un link maliţios.
 
De asemenea, Trump a declarat că hackerii au fost "capabili să obţină doar informaţii disponibile publicului", mai scrie BBC.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici