Fechet: Ne aşteptăm la o frecvenţă din ce în ce mai mare a fenomenelor meteo extreme

Ne aşteptăm la o frecvenţă din ce în ce mai mare a fenomenelor meteo extreme, dar şi la o creştere a intensităţii acestora, a declarat miercuri ministrul Mediului, Mircea Fechet.

Urmărește
85 afișări
Imaginea articolului Fechet: Ne aşteptăm la o frecvenţă din ce în ce mai mare a fenomenelor meteo extreme

Fechet: Ne aşteptăm la o frecvenţă din ce în ce mai mare a fenomenelor meteo extreme

Întrebat la finalul şedinţei de Guvern de miercuri despre prognozele pentru judeţul Galaţi, ministrul Mediului a spus: „Prognoza pe termen scurt, şi mă refer la următoarele şapte zile pentru că după această perioadă e mai greu de prezis, nu arată niciun episod de fenomene meteo de acest tip, nici în judeţul Galaţi, nici în judeţul Vaslui, cele două afectate de curând de inundaţii, nici în alte judeţe”.

Însă, ministrul susţine că fenomenele meteo extreme vor deveni tot mai frecvente.

„Ne aşteptăm la o intensitate din ce în ce mai mare şi ne aşteptăm la o frecvenţă din ce în ce mai mare a fenomenelor metro extreme, ploile însemnate reprezintă doar o categorie din aceste fenomene meteo”, a declarat Mircea Fechet.

Conform acestuia, autorităţile sunt în alertă pe de o parte pentru prevenirea populaţiei, pe de alta pentru luarea din timp a măsurilor adecvate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici