Fenechiu regretă că nu va răspunde de autostrăzi: Aveam proiecte pregătite de câţiva ani

Relu Fenechiu (PNL), propus ministru al Transporturilor, a afirmat că regretă trecerea autostrăzilor în subordinea Ministerului pentru Marile Proiecte, condus de Dan Şova, întrucât avea unele proiecte pentru care s-a pregătit câţiva ani, dar s-a declarat convins că va colabora bine cu ministrul PSD.

Urmărește
213 afișări
Imaginea articolului Fenechiu regretă că nu va răspunde de autostrăzi: Aveam proiecte pregătite de câţiva ani

Relu Fenechiu (Imagine: Liviu Chirica/ Mediafax Foto)

"Regret, din cauza faptului că aici am nişte proiecte pe care le pregătesc de ani de zile, dar sunt convins că voi colabora cu domnul Şova. (...) Planul de bătaie mi-l pregătesc de opt ani pentru ministerul ăsta. (...) Îmi doream să pot să implementez nişte idei, nişte strategii", a spus Fenechiu, după audierile comisiilor parlamentare, răspunzând unor întrebări din partea jurnaliştilor.

El a precizat că s-a ocupat în ultimii ani de toate strategiile de transport ale Partidului Liberal şi ale USL.

"Până la urmă, dacă ştii ce vrei să faci, nu trebuie decât să găseşti soluţiile juridice", a adăugat Fenechiu.

Întrebat câţi kilometri de autostradă vor fi construiţi anul viitor, el nu a oferit o estimare. "Eu am zis că, pentru a avea o reţea de infrastructură rutieră, rapidă, corectă, noi trebuie să ajungem la 300 kilometri de autostradă pe an. E un nivel corect. (...) Dacă noi am face aceşti 300 de kilometri pe an, am putea ajunge până în 2020 să avem vreo 2.500 km de autostradă, ceea ce ar fi ok", a spus el.

Potrivit sursei citate, CNADNR va fi reorganizată, lucrările de întreţinere şi reparaţii urmând să fie trecute la o societate nouă.

"Compania Naţională se va reorganiza total, nu ştiu dacă ştiţi povestea, că sunt datorii de 1,5 miliarde euro, şi nu pot fi plătite pentru că se consideră ajutor de stat, pentru că CNADNR execută şi lucrări în regie proprie şi atunci e conflict de interese. Toate lucrările de întreţinere şi reparaţii pe care le execută compania le trec într-o altă companie şi nu mai este ajutor de stat", a spus Fenechiu.

Legat de deszăpezire, el a arătat că doreşte ca autorităţile locale să îşi cumpere nişte lame, care "costă 2 lei", încheierea unor parteneriate cu firmele de construcţii din ţară, pentru ca, în condiţiile în care apar situaţii de urgenţă, acestea să poată fi montate pe camioane, însă fără contracte permanente.

Pe de altă parte, achiziţia frezelor ar putea fi derulată prin proiecte europene în următoarea perioadă de alocare, dacă va exista "bunăvoinţa Comisiei Europene", potrivit sursei citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici